Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Въпрос за PIKO BR 950036-4
totomoto:
Здравейте, някой може ли да ми каже дали този лок. има куплунг за декодер http://www.ebay.de/itm/H0-Dampflok-BR-950036-4-DR-Piko-50080-NEU-OVP/391825610569. Никъде не намерих информация. Не говоря ТОЧНО за този, а за точно такъв. Продава се в български магазин, но продавача не можа да ми отговори еднозначно. Благодаря предварително!!
totomoto:
По-на долу в обявата видях това - Digital-Schnittstelle nach NEM 652. Да разбирам ли, че е опроводен за 8пина декодер?
mitko0888:
Не знам до колко е разликата между точно този и такъв.
Моделът от твоя линк има 8 пин куплунг. Пико БР95 го има в различни варианти, от миналия век +- няколко години са без куплунг за декодер.
В гугъла излиза веднага: http://www.modelrailforum.com/forums/index.php?autocom=custom&page=Piko-BR95
pach:
Прототипа за този модел е истинския локомотив BR-95 0036-4 от DR.
Моделът на PIKO от серия "класик" е с кат. номер 50080.
...и ДА, ако купиш локомотив с този кат.номер, вътре фабрично
си е "опроводен" до съединител (конектор - англ. или куплунг -немски) по общия стандарт NEM-652 което както е казал Митко си
е 8-пинов (гнездови - "женски").
Или
Които фабрично са свързани в нещо такова:
Където съгласно стандарта си има номер на краче (pin) и където
цветовете на проводниците също са на точни места (контролирани).
Ако си купиш такъв локомотив от Пико, на теб ще ти остане само да го отвориш и включиш 8-краkов дешифратори (декодер -англ.)
за да можеш да го управляваш чрез цифров код (DCC).
Например такъв:
Дешифратори се купува отделно и по избор от многото.
:hi:
totomoto:
Както съм чувал да се казва тук "купи и ще ти олекне" така и направих :drinks:. И да, вярно е :dance1:.
Ето го красавеца:
Въпроса ми е може ли да се сложи декодер без кабели ( виждал съм, че има такива) или трябва със. Ако някой го е правил точно на този лок ще ми е много полезно защото хич не ми се отваря само за да го погледна. Прикачните ще ги слагам чак след като сложа декодера, че той и сега няма къде да се пипне.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия