Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Въпрос за PIKO BR 950036-4
pavlinbg:
--- Цитат на: totomoto link=topic=4992.msg108982#msg108982 date=1506502880 ---Въпроса ми е може ли да се сложи декодер без кабели ( виждал съм, че има такива) или трябва със.
--- Край на цитат ---
При условие, че интерфейсът за декодера е 8 пинов /NEM 652/, няма как да сложиш декодер без кабели. Декодерите без кабели са за друг тип интерфейс /PluX16/22 - съответно с 16 и 22 пина/ .
totomoto:
Ясно, разбрах! Мислех, че е въпрос на избор дали декодера да има кабели. В последния лок, на който сложих декодер мястото беше наистина малко. Кабелите заемаха повече място от самата платка.
pavlinbg:
На свой ред и аз да задам един въпрос свързан с точно този модел... Наскоро ми попадна същият локомотив. Тъй като досега не съм се сблъсквал с парни локомотиви, не се осмелих да правя опити да го отварям. Може ли някой да даде съвет как точно се отваря локомотива за поставяне на декодер?
totomoto:
Ако нямаш упътването мога до го снимам. Понеже не вярвам случая да е такъв ще се опитам по спомен да ти помогна. Дано лока не е с накичени прикачни, че става направо ужас. Помня че се махаше частта с въглищата зад кабината - тя не се даваше лесно а имаше и лампичка там. После целия корпус трябва да се придвижи леко напред за да се освободи. В този момент внимавай много с едни пружинки, които са част от токоснемането - намират се някъде в предната част. При поставянето на декодера трябваше да отрежа някаква част от вътрешната страна на котела защото нямаше достатъчно място. Знам че не е много точно, но лока не е пред мен пък и мина доста време. Най- важно по спомен да не ти изхвръкнат двете пружинки, преместването да целия корпус напред за да се освободи и откачи. Поздравления за придобивката !!!
pavlinbg:
Много благодаря за информацията :hi:, ще съм ти благодарен ако снимаш упътването, тъй като за жалост го нямам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия