Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco
Best Ripper:
mitko088, щом като си толкова способен и гениален, защо не вземеш да си отвориш някоя тема и да почнеш едно пълно описание на централа или релсова система? Или е по-гот по нашенски - да акаш по чуждото, м? :dirol:
Знаеш ли, че никой не го еня колко е струвала една централа или сет преди 5-10-20 или 50 г. Може би само теб, защото "гроздето е кисело", а? За твое сведение - черната централа Z21 още се продава нова на 399 евро, при това без захранване.
Имам ясен спомен, че бялата централа я имаше отделно в сайта на Роко, макар и за кратко време като отделен артикул. Имаше я и в липето - там обаче е напълно възможно да е била извадена от комплект. След това z21 изчезна, сега под №10825 в сайта на Роко няма нищо.
Виждал съм снимка на централа z21 със захранване 18VA - възможно е да е било някаква малка серия /има такива захранвания на Мерклин, нищо чудно да е попаднало и при Роко/, не е изключено обаче и да не е оригинално, вече нямам ясни спомени. А това "1А/36 VA" си е някаква твоя приумица - и аз не съм виждал такова... :sarcastic:
Вариант да ти извадят цял комплект централа z21 Start, захранване, рутер и код от някой стартсет е повече от невъзможно. Код или код+рутер се продава само отделно! Ако някой ти е събрал цяла централа комплект, просто си е добавил кода или кода+рутъра.
Относно твоя сет за 580 евра... Имаш ли гаранция, че безжичната връзка е напълно отключена, а не е "вързана" само за безжичната мишка на Роко? Въпреки че на централа пише z21 /без Start/. Защото аз поне нямам, като виждам Роко какви ги върши. Докато не пробвам такъв сет с такава централа през телефон или таблет дали работи, няма да смея да казвам нищо. Но на теб не ти пречи...
Кой е този стартсет на Мерклин с CS2 и цена от 250 евро???? :fool: До последно CS2 се слагаше само в Мега стратсетовете на Мерклин, които никога не са стрували по-малко от ЧЕТИРИ цифри! Крайната им препоръчителна цена се въртеше около 1500-1600 евро!!! В сетове по 250 евро се слагаше MS2... :pleasantry:
Така че пак ти казвам: намери си някъде другаде занимавка и вземи да напишеш нещо полезно, ама от край докрай... :hi:
mitko0888:
Ами не знаех че темите във форума са само за теб. Мисля че има Сайт-Статии за да си публикуваш каквото Администрацията реши и никой да не ти го пипа, а във форума всеки може да пише по всички теми. Ако нещо не ти харесва - има си бутон за това.
За съжаление насраното от теб е толкова много, че не знам дали остана някой тук да му вярва, ама това е друга приказка и си е проблем на вярващите. В написаното от теб поне 70% е грешно или невярно - както искаш го разбирай, ако го разбираш въобще.
Разбира се че липето продаваше бяла z21, с номер 225072, затова съм написал и моя пост - за да е ясно за тези, които искат, да знаят за какво става въпрос. А като пуснеш в гугъла 10825-1, 10825-2, 10825-s1, 10825-s2 и т.н. ще видиш неизброими за твоите възприятия варианти на комплектация на z21 от различни магазини, след това ще добавим ибей и амазон.
ПС: Моля модераторите да изтрият моите два поста от темата на Венци. Пожелавам му приятно писане във форума.
Весели празници на всички!
Adrian:
Ето ясно доказателство , че z21 е модел още от 1939 г !
Весели празници !
pach:
Aдриии, не се бъзикай - тук само един може да върви по темите и
да говори глупостите си, но иначе поБеснява ако го "хванат", че
прави същото. И да знаеш, че може и да не е гении, ама никак не му е лесно, когато пише и му задават въпроси.
Хубавото е, че и Митко се включва понякога, щото по едно време се беше отказал...
Много е важно когато знае нещо съвсем точно, да го напише разбира се, за да го прочетат по-незапознатите, тъй като така
става ясно кое, как и защо ТОЧНО е. Мен ми е любопитно, дали
вече има наистита локомотиви с камера и дали може да
се кара по макет или модули, гледайки на таблета си през
тази камера в реално време!? Митко като най-сведущ струва
ми се, дали знае нещо по въпроса?
Щото това ми е мечта от три години, която съм почнал да реализирам, с по-прости средства направо на стар аналогов ТВ.
На Роко системата е по-модерна, разбира се, но докъде е докарана?
:scratch_ones_head: :search: :hi:
Best Ripper:
За да не се превърне и тази тема в поредна форумна боза и "рядко щастие", преставам да отговарям на безсмислени постове и заяждания. Ще довърша започнатото /каквото съм решил да напиша/, тъй като има интерес по темата, пък след това изключително сериозно и окончателно ще взема решение за оставането ми тук.
Заявявам най-официално, че не задължавам никого да чете и използва каквото пиша /и каквото изобщо съм написал/ във форума. Щом пиша грешни и неверни неща, моля - никой да не ги използва! Всеки сам да си преценява.
От горните три поста единствено ще отговаря на pach /макар че едва ли ще го прочете/: да, има няколко заводски модела на Роко с вградена камера, която предава, изглед от кабината се вижда на таблета/смартфона, с който се управлява. Знам поне за един верен твой фен /на pach/, който има такъв локомотив, ама едва ли ще напише нещо, още повече в моя тема...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия