Гласувах с НЕ поради няколко причини. Първо така се потъпква свободата на словото и се налага цензура. И двамата имат какво да кажат по въпроса за моделизма и са пускали (и надявам се и в бъдеще ще пускат) ценни мнения. При налагането на една такава цензура обаче това може и да не продължи. Примерно в някоя тема се разразява интересна дискусия и дори чисто технчески, поради физическата невъзможност модераторите да висят във форума 24/7 и 365 - отговорите и мненията и на двамата ще идват със закъснение. Отделно когато искат да напишат нещо и мнението им не бъде допуснато, само защото в някое изречение единият е споменал другия и това бъде разтълкувано като заяждане - така един, втори, трети път и на четвъртия ще се откажат да пишат поради наложената цензура. Нали не мислите че света извън този форум е много розов, напротив - дори и при винаги сочените като пример немци, в единия от техните два най-големи форума (на които рядко съм читател и изобщо не съм писател) се натъкнах на тема, в която един беше дал мнение, а друг очевидно стар негов познайник веднага му беше отговорил, без нито дори и една дума по съответната тема с нещо като "абе пак ли ти бе..." и последващ неособено приятен епитет-определение... мнението там си стои, явно и там си ги знаят. На фона на всичко останало (в мрежата и реалният живот), този форум тук може да бъде определен като едно от най-спокойните места. Ясно е че двамата изпитват някаква си породена от не знам какви причини взаимна неприязън и дори не очаквам на някое масово събитие (дали ще е форумен, клубен юбилей или просто софра някой Четвъртък) двамата да се прегърнат, разцелуват и заобичат, дори не бих се учудил и да не си стиснат ръцете и да не си кажат "наздраве", но всичко винаги е протичало нормално и цивилизовано, надявам се да бъде така и за в бъдеще. Само за сравнение - преди години в един друг български форум на съвсем различна тематика имаше доста по-тежък конфликт между двама от участниците, при това конфликт датиращ още от преди появата на масовият интернет (не визирам военните исторически разработки през 70-те). И двамата спорещи бяха (и са) доста известни в цяла България в тяхната (и тамошната форумна сфера), с репутация, иначе интелигентни мъже, още тогава на по 50+ години и с реални и бих казал силно деструктивни бойни умения (държа да подчертая че не иде реч за някакъв футболен или авто-шабански форум). Стигна се до съвсем откровенни нападки, обиди, заплахи и предизвикателства и покани за двубой и физическа саморазправа. От там се намесиха и техните приятели и поддръжници, които допълнително нагнетяваха обстановката и ги подсторваха с реплики от типа на "Давай, с теб съм", гарнирани с обиди към опонента, след което се включиха и обичайните сеирджии, които искаха да видят с очите си подобна пошла гледка, а някои дори започнаха да се изживяват като букмейкъри, желаещи да организират залози... За щастие с времето всичко утихна и две-три години по-късно във същия форум се появи снимка на двамата усмихнати и стиснали ръцете си. Далеч съм от мисълта че са станали първи приятели, конфликтът между тях беше и е доста по-голям от заяжданията между Пламен и Венци, но в крайна сметка показаха че нещата могат да се решат и цивилизовано. Неслучайно споменавам тази история, понеже наскоро имаше и подобни закани от силно превъзбуден трети участник. Колкото до Пламен и Венци - запомнете - когато не харесваш някого това си е твой проблем, а не негов...