Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
46 229 от донор ROMPETROL
mitko0888:
liro, съжалявам че така си ме разбрал, и по никакъв начин не съм искал да ти причиня неудобство с натоварваща кореспонденция, за което най искрено ти се извинявам.
Да, наистина в първото си мнение се изказах категорично че кондензатора трябва да се смени от 16 на 25 волтов. За да не е натоварващо не поясних защо, може би трябваше да пиша по-дълго.
След като ти ми показа че наистина този декодер спокойно паботи с 16 волтов кондензатор, поясних защо написах първия пост, даже удебелих с черно: абсолютно си прав. Кондензаторът е запоен на платка, както правят повечето производители. А декодерът е на куплунг - стандартен Plux22.
При всеки проблем с работата на един цифров локомотив с декодер обикновено първата работа е да сложиш друг декодер (от друга машина) в куплунга на проблемния локомотив, както и да пробваш твоя декодер в друг локомотив. Така веднага може да видиш къде е проблема.
Т.е. напълно приех твоето решение, като поясних какво съм имал предвид с първото си писане.
Честно казано не разбрах защо продължи да ме питаш кои ли пък са тези декодери без защита на кондензатора и че можеш да ползваш наследниците на твоя. И аз ти отговорих че след твоя 645 има 646 и 648, които обаче са без такава защита.
Не виждам защо се търси конфликт във всяка дискусия. Дискусия означава да се обменят две-три мнения. Обикновено в този свят няма само бяло и черно. Изказал съм едно мнение, без да го обяснявам подробно, след това съм го обяснил в резултат на твое питане. А дали мнението ми е категорично или не по един технически въпрос, както ти казваш. Да, аз съм техничар, за мен вешето решение е правилно само в определен частен случай, и при положение че не губиш почти нищо за да стане правилно във всички случаи, счетох за нужно да го отбележа. Естествен орешението си е ваше.
Още един път повтарям това, с което започнах: Миро, съжалявам че така си ме разбрал, и по никакъв начин не съм искал да ти причиня неудобство с натоварваща кореспонденция, за което най искрено ти се извинявам.
Според мен не е нужно да продължаваме този диалог в тази хубава тема.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия