Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Вагон измерител - самоделка
pavel75:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5048.msg110240#msg110240 date=1515608511 ---Километражът за колело е ясен. Остава да го намеря за 20 лв :) А и да може да се задава диаметъра в милиметри, че повечето вече са с няколко фиксирани размера на каплата.
......
--- Край на цитат ---
По спомен май в къщи имам километраж за колело. Да търся ли?
mitko0888:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=5048.msg110248#msg110248 date=1515660385 ---По спомен май в къщи имам километраж за колело. Да търся ли?
--- Край на цитат ---
Благодаря! За сега недей. Имам един чисто нов, с него мога да си играя с датчика и с диаметрите, макар че екрана не се вижда хич (за 20 лв). Пък после ще търся безжичен.
mitko0888:
Днес намерих половин час за лъжицата. Една минута след отварянето бяха се скъсали една - две жички. Днес заминаха и останалите - само с поглед. Затова добавих един куплунг - въпреки писаниците колко е важен този кабел, не видях точността да пострада.
Отвътре:
Дисплейчето:
И на вагона ще се вози това:
Имам някакви идеи за конструкцията, надявам се през уикенда да стане нещо.
mitko0888:
Измерителят на тягата вече е монтиран "окончателни" върху старо четириосно шаси. Всичко е с болтчета и винтчета, напълно разглобяемо:
Дръжката за сега е с тиксо. Първото измерване - държи се чудесно:
втората закачалка ще остане за друг път.
Само за сведение - до сега такива измервания бяха правени по класическите методи.
svetljjjo:
Аз не схванах това какво точно измерва ?!?
Това моментна стойност ли е . От другата страна вагона застопорен ли е . На максимално напрежение ли го тестваш.
Нещо не ми стана ясно това какво точно ще покаже ? Максималната теглителна сила на локомотива или моментна стойност .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия