Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макет на кула за въглища
totomoto:
Осичките за макарите са от много тънък кламер. Със шилото се цепи клечицата. Някъде даже трябва да имам бургии под милиметър. Чудя се по-скоро дали винтоверта ми ще хване толкова малък размер. Като стана дума да попитам - виждал съм по клипчета в "тубата" да ползват за такива малки свредла нещо като дръжка и се пробива просто с въртене на ръка - при толкова малки размери няма нужда от голям натиск. Някой ако е виждал такова ще съм благодарен ако сподели!
Машинист, кое точно те интересува?
mitko0888:
Малките бургии (свредла) се въртят на ръка, за да стане точно и да не се чупят. Също и в пластмаса, за да не се разтапя. Над 0.7 се върти спокойно и с дремелчето.
В моделните магазини продават ръчни врътки, само че са с цанги. За съжаление са скъпички и доста измислени, но вършат работа. Най-добре е да си намериш оста с патронника от развалена малка бормашинка. Напр. от стара 50 годишна бормашинка на Пико. Става идеално за въртене на ръка. Малките свредла - 0.3, 0.5 - ги мушкак в парче изолация обелена от тънка жичка. Над 0.8 се хващат директно. Може да си намериш и свредла за платки - с дебели опашки, но са малко скъпички.
pach:
Щифт от щепсел "шуко"!
Бързо, лесно и удобно за пръстите!
Поема свредла от 0.3 до 2.8 мм!
Само за ръчно въртене с два пръста. :hi:
МАШИНИСТ:
Интересува ме цялата конструкция на кулата.Да си поиграя и аз,да видя кви ще ги творя.
Лично аз си закупих преди време патронник с опашка - шестостен универсален за всички тресчотки,винтоверти, и прочее устройства за работа,както и за ръкохватки с голям брой накрайници.
Партонника хваща от 0.3 до 3 мм. Цената му беше 25 - 30 лв.,но си решаваш проблема тотално и завинаги.
По-скъп е от варианта на ПАЧ , но пък ще го ползваш с години.http://armen-tools.com/site/armentools/index.php?cls=0208
Подобие на този.
Иначе проблема с чупенето на тези " косми " е постоянен.0.5 си купувам по 10-20 броя.
Сега погледнах - търговец и вносител - конрад , макар че го купих от друг магазин.
totomoto:
Конрад на петте кьошета ми е много близо на имам по-близо железария, в която намерих 1мм. Свърши ми работа. Едната двойка вече е поставена, но ме изтощи много и спирам за днес :blink:. Малко снимки:
Машинист, мога да направя още много снимки ако искаш, но мисля че съм снимал доста подробно етапите. Ако си от София можем и да се видим и да я пипнеш дето се вика.
Малкия патронник вероятно ще си го взема. Днес си поръчах и лампа с лупа. Мисля, че е доста полезна вещ.
Дайте акъл за един важен момент от подобни строителства - най-голяма трудност ми е как да сложа лепилото ТОЧНО където трябва и ТОЧНО колкото искам. Проблема идва от микроскопичните количества. Какви ли не майминджулъци не измислих и все още не съм доволен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия