Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Въпрос за декодер

(1/5) > >>

totomoto:
Някой знае ли нещо за тези декодери? Сдобих се не го случайно. Успях да го подкарам с "мауса" но не ми харесва как се държи - най-ниската скорост е доста висока, а максималната е направо страхотия. Също така фаровете не светват от копчето, а се включват над определена скорост. Възможно ли е да е със някакви странни настройки ( получих го в комплект със стар локомотив) или просто е старо поколение. Осем пинов си е и очевидно е Филипс. Ето две снимки:

pavlinbg:
Опитай корекция на минималната скорост и ускорението като конфигурираш променливите  CV 2 и CV3. Повече информация за това можеш да прочетеш тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1457.60.html

totomoto:
Успях да намаля минималната скорост много. Доволен съм. Не мога обаче да го накарам да светне когато искам - свети само в някакъв скоростен диапазон, на място никога. Също така не мога да намаля максималната скорост - пробвах в много широки граници, но разлика не виждам. В темата, която сте ми посочили (наистина супер полезна) пише това:

5.   С функционалните бутони нзтиснете 5 (за CV5) и след това */ОК бутона;
6.   Излиза V=180*.

При мен излиза V=63 конктретно за CV5. Това повече ми прилича на текуща стойност, въпреки, че изрично автора казва, че показаната стойност не е такава? Къде бъркам.

dred77:
 На някой декодери това 63 е максимален волтаж на мотора :http://www.uhlenbrock.de/de_DE/service/download/handbook/en/I4B050BD-013.apd/Bes76320e.pdf
 Някъде съм срещал и това за светлините, ако се сетя къде ще пиша.

mitko0888:

--- Цитат на: totomoto link=topic=5051.msg110400#msg110400 date=1516535440 ---...
При мен излиза V=63 конктретно за CV5. Това повече ми прилича на текуща стойност, въпреки, че изрично автора казва, че показаната стойност не е такава? Къде бъркам.

--- Край на цитат ---

Ти нали се сещаш че това, което ти пише на мишката, няма нищо общо с това, което е в декодера. Запиши си всички стойности, които ти трябват и за скоростта, и за лампите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия