Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Новини от "SpaceX"!!!

<< < (4/19) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: pach link=topic=5058.msg110661#msg110661 date=1518273713 ---
Да рavlinbg:
А когато почнахме с 8-битовите компютри, сме смятали, ЧЕ
сега ще имаме, осем-ядрени, 64-битови процесори в телефоните си!?...
Сам казваш -  "...за сега..." !!! Огледай се по внимателно какви са темповете вече!!!

--- Край на цитат ---

Не съм убеден, че темповете са толкова бързи!  Спомням си, че преди около 15 години, при излитане се разби руски космически кораб, който бе изтрелян във връзка с бъдеща мисия на Марс. Доколкото си спомням тогава руснаците казаха, че мисията им се отлага за след 2030 г.  От НАСА също са далеч от такава мисия, поне в следващото десетилетие. Та така и с 8 битовите компютри и сегашните 64 битови процесори на телефоните - делят ги има няма около 30-40 години. Моите уважения към Мъск, но това с колата е много, много далеч от стъпване на човек на Марс! Това си е чисто и просто реклама, от която се печели добре. Да не забравяме, че човекът си е преди всичко бизнесмен!

totomoto:
Никой не коментира един от фундаменталните проблеми пред мисия до Марс, а именно катастрофално деструктивното влияние на слабата гравитация върху човешкия организъм? Със днешните технологии астронавт едва би преживял самия полет до там!!! Всички сме виждали картинки на Марс в книжка, но явно малко хора си дават сметка колко малка планета е. Всъщност изглежда по-близък до Луната (и почти е) в сравнение със Земята. Самия полет изглежда ще е по-лесната част в това отношение защото има практически начини да се манипулира гравитацията, а на повърхността?!?!? Мъск е бизнесмен, а на Марс не знам какви пари има. Той и сега на моменти едвам се справя, а какво остава за начинание, което за сега не е по силите на далеч по-добре обезпечени участници тази надпревара. Моята прогноза е, че Мъск няма да стъпи на Марс, нито, че това ще се случи в рамките на нашия живот - дано не се окажа прав, че ще ми е интересно.

svetljjjo:
на марс има ресурси то дори на луната има ценни ресурси просто ние още нямаме технология която да е рентабилна за да ги добиваме и да ги довлечем на земята .
За луната казаха че в пепелта има изотоп някъв който може да дава енергия на земята го няма заради атмосверата но на луната се е насъбрал много.
Аз друго си мисля пращането на хора на далечни мисий си е обречена кауза но ако електрониката се развива със същите темпове както сега може би до 10-ина години ще сме способни да правим дроиди като  които да имат някъв що годе работещ искуствен интелект и мисля те ще летят и ще се избегнат куп технологични и социални проблеми свързани с хората .

pavlinbg:
А ето го и руския отговор:
http://transportal.bg/%d1%83%d0%b0%d0%b7-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d1%81%d0%bb%d0%b0-%d1%81-%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%81/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook 

:)

pach:
Микси не очаквай да ти намеря всички линкове прочетени ...да кажем за година назад. Още повече,че много от тях са и "фейк". В познаване
на новото, съм си търсил, намирал, съпоставял и отсявал истината. Много плява и агресия, обаче я прикриват.
Нещо подобно на ефирната енергия и отношенията на  монополистите към нея.
 Може би като начало (от неспециалист физик), доколкото схванах,
водородния атом "се е смалил" с цели 4%! Тоест масата му ли, обема ли, а може би енергията...не разбрах. Каквото и да е това си
е фундаментална промяна не само за него, но и за цялата Вселена.
Съдържащите се в него електрони, съответно и протони, също са нови, при това се въртели наобратно (!?), каквото и да се случва в следствие на това. Едно е ясно, квантовият преход е извършен, май
точно и според календара на маите!
Промените в тази реалност са не само при водородния атом.
Забелязват се навсякъде от учените и обикновенните хора.
При нов ЯМР, на познати лица ( с предхождащо 2012г. изследване)
се забелязва нова активна област в централния мозък.
Според някои до скоро там бил центъра на страха ( може би е спекулация)
но сега вече отговарял с център, който по всяка вероятност
ще се окаже нов (или стария) ключ за пълноценно ползване
на по-голяма част от човешкия мозък.
Според някои изследователи, този център отворил нови творчески
потенциали при това не само за създаване , но и за нов начин
на придвижване!!! (?)
Други били си "зареждали" обикновенната вода като за лекарство,
нещо познато ни от хомеопатията и метода на Хосе Силва. Но вече
не им трябвало специално обучение в курсове, ами самите те го правили интуитивно.
Всички съвременни деца (родени след 2012) развиват доста алергии, дължащи се не толкова на съвременния начин на живот,
а като опит за приспособяване към новите постулати в това измерение. Някои учени твърдят вече, че те променят днк-то си,
наследено от техните родители, но "работещо" успешно в старото
измерение. Всички забелязваме, че сега децата прохождат много по-рано, проговарят по-бързо и т.н. включително чисто интуитивно се справят със съвременната техника без проблеми.
Вече отбелязах за магнетара. Там където беше черната дупка
сега е той, и целият млечен път се върти около него (черната дупка я няма) и пулсира в такт с него.
Впрочем може би именно това ще позволи на човечеството
чрез променените в магнитни полета, да реши проблема с гравитацията.
Много още има променено. Аз се надявам постепенно да се вникне
в "новината" (очаквана ~26000г.) и да се оповестяват все по-често,
както забелязаните промени, но най-вече следствията от тях.
И песимисти и оптимисти твърдят, че е въпрос на време
да осъзнаем, че всичко в нас и около нас (вкл.Вселената)
е сменило своето измерение и благодарение на по-високите ни
вибрации, сме се издигнали на новото (за нас) пето ниво.
Именно заради по-високите ни вибрации, върховият спектър е
увеличил размерите в инфрачервената област с три гами ( каквото и да значи това).
Според песимистите, предстои отсяване чрез унищожение,
заради липса на адекватна адаптивност в стария свят.
Според оптимистите, такава адекватна адаптивност или вече
е в нас (но ние не правим разликата - като алергиите при децата), или просто не ние необходима, защото сме изцяло променени (нови възможности на мозъка ни).
Според песимистите, прехода тепърва ни предстои и следователно
тепърва човечеството ще се "състезава" с природата за своето оцеляване.
Все пак според оптимистите, сме преминали успешно на новото пето ниво!!! Но това не е компютърна игра и наистина става интересно
какво ще последва ( то вече е почнало) за нас.

Не знам, кои ще се окажат прави, но важното е че това води
към нормални дебати ( не военни) между двете групи.
А както знаем, в нормалните дебати се научава истината!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия