Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Новини от "SpaceX"!!!
ARTU:
"Don't panic" всъщност идва от "Пътеводител на галактическия стопаджия" и е надписът на кориците на самия пътеводител.
gregary:
Колата на живо
pavlinbg:
Това с колата си е много ефектно, но ми се струва, че човечеството, все още, е много далеч от полет до Марс!
pach:
--- Цитат на: ARTU link=topic=5058.msg110651#msg110651 date=1518161863 ---"Don't panic" всъщност идва от "Пътеводител на галактическия стопаджия" и е надписът на кориците на самия пътеводител.
--- Край на цитат ---
Да, така е! И Илън го ползва винаги когато трябва.
Това е една от любимите му книги!
Колата това има за цел - ефекта, да привлече внимание извън
научните среди...а именно нещо по-различно. Всъщност Илън Мъск никога не е плащал или правил реклами на ....изделията им!
--- Цитат на: pavlinbg link=topic=5058.msg110653#msg110653 date=1518195189 ---Това с колата си е много ефектно, но ми се струва, че човечеството, все още, е много далеч от полет до Марс!
--- Край на цитат ---
Защо така ти се струва? ;D
pavlinbg:
--- Цитат на: pach link=topic=5058.msg110655#msg110655 date=1518211434 ---Защо така ти се струва? ;D
--- Край на цитат ---
Защото едно е да се пускат коли в космоса с рекламна цел, друго е да се пилотира космически кораб с хора на разстояние приблизително 56 000 000 км., който освен, че трябва да се приземи на Марс, ще трябва и да се върне. Мисля, че понастоящем това е невъзможно -
нещо, което признава и Мъск, макар и не в прав текст.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия