Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Моето компютърно управление за z21
mitko0888:
Готово! Последното, което ми липсваше - в "нормалния" режим на каране (вж т.2 от първия пост) вече има и различни криви за скоростта. Пет фиксирани криви, плюс това с мишока кривата може да се дърпа в няколко точки. Всичко това се запомня индивидуално за всеки локомотив. Освен това - допълнителен прозорец с локомотивите (че така изборът не е много удобен ако има въведени повечко бройки), допълнителен прозорец за голяма снимка :) ако забравя кой лок как се казва. Допълних и списъка с копчета от клавиатурата, за да се кара по-лесно и с тях. Вече и различни режими на спирачките. Май това ще е (докато не се сетя нещо друго).
Mixy:
Поздравления за интересния проект! Управлението вече изглежда съвсем завършено. Единственото, което бих добавил е икона с червен знак Стоп на големия бутон, както и подобен голям бутон за прекъсване на захранването от централата към релсите при спешен случай (може и вече да имаш такъв, но аз да съм го пропуснал), дублиран с клавиша Esc. А след като интерфейсът е на английски, можеш да пуснеш един сайт и да почнеш да го популяризираш у нас и в чужбина, ако ти се занимава и с това ;)
mitko0888:
Ето ти бутон със стоп. Малко е грозен, ама сега не ми се търсят други :) Лично на мен не ми се връзва с цветовата гама и с цялото фъншуи. Но ако искаш ще го сложа и в конфигурацията - да може да си го показваш или скрриваш... Стопът се задейства с Enter, не е с Esc. (Йей, добре че ме подсети, то можело и с Esc, че и с двете, бях забравил!)
Спирането на захранването е от тези двете малките индикаторчета отдолу. Едното спира захранването - VTrack, т.е. прави LAN_X_SET_TRACK_POWER_OFF или LAN_X_SET_TRACK_POWER_ON. Другото - Stop - според каквото е програмирано в централата - може и то да изкл. захранването, може и да дава DCC стоп. Аз изпращам LAN_X_SET_STOP.
Mixy:
Супер :)
Протоколът за управление публичен ли е или си си го купил? И само Z21 ли го поддържа или има и други съвместими централи?
mitko0888:
Протоколът си е от сайта на Z21. Мисля че за друго не става. Но пък на мен ми хареса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия