Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Всичко за 3D-принтирането - споделен опит, въпроси и отговори.

<< < (17/18) > >>

Krasi Tankista:
Никой никого не спира да си поръчва своите проекти на какъвто си иска принтер, кеф ти на енвижън, кеф ти на хай вей. Същността на нещата е в друго, при така стремително развиваща се технология, няма абсолютно никакъв смисъл да се инвестира в принтер. Правилното според мен е да се поръчват проектите на възможно най - добрата машина в момента.В професионални принтери влагат много големи фирми, които могат да си позволят да похарчат определени пари, като инвестираното могат да върнат и да са на печалба докато машината остарее за около две години. Такава ситуация при нашего брата, българският жп - хобист е невъзможна. Всеки е свободен да си умира от собствената смърт  :diablo: включително от принтерна такава. Пък е и свободен да си харчи с труд спечелените пари както намери за добре, дори и като си купува скрап.

vankata86:
Не съм съгласен с теб Краси,да храним тези които имат скъпи фирмени принтери.Разучил съм въпроса и знам колко пари искат само за един готов кош.Зная и за матриците за локомотиви.Искат 15 000 лв за матрица за конкретен локомотив за който ги питах.После могат да се произведат между 200 000 и 300 000 копия преди матрицата да се скапе,но няма на кой да се продадът толкова бройки и не си струва да се инвестират толкова пари.Именно за това всичко прибягваме до алтернативни варианти за направата на моделите ни.Аз съм доволен от моите ,те са си предимно за мен,по добре да си ги правя оаз отколкото да давам безумни пари на фирмите.Поздрави от мен и успех в направата на моделите! &bgflag &bgflag &bgflag

Krasi Tankista:
Благодаря ти, Ванка. Би ли споделил, колко ти струва един кош на 44 - ка например. Да не би случайно да е 5 лева? Аз никъде не съм казал, че съм против прототипирането. Просто за да получа най - добрия резултат прототипирам с най - добрия принтер без да има нужда да си го купувам. Що се отнася до матриците надявам се че говориш за матрица само за коша и то алуминиева. Всичките нужни матрици за един локомотив са няколко, включително стоманена за шасито, а ако се отиде на стоманени матрици с живот над милион удара, цената е в порядъци по - висока. Именно поради тази причина фалират големите производители. Защото не могат да си избият производствените разходи за кратък период. Това е така защото интересът към това хоби в световен мащаб намалява, разходите се увеличават, цената също, а публиката застарява.

pach:

--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5071.msg112271#msg112271 date=1530893080 ---В тъпи спорове не ми се влиза. Разликата е от небето до земята. В един от предишните си постове  написах, че от всякакъв принт може да се направи добър продукт, но този случай, определено не е такъв. Да не говорим, че подводницата дори не е правилно проектирана.С обучението спирам до тук. :stop:

--- Край на цитат ---

А кой спори..тъпо!?

Аз само отбелязах, че тук сме моделен форум в който един човек попита за някакъв евтин 3Д принтер. В такъв момент някакси не върви, да му се показва професионален принтер, който  е скъп, или се ползва за прототипиране и/или производство на наши модели.
Това  е меко казано... неуместно.
( наистина тъпо, както се изразяваш)

Ето че човека, въпреки всички показнИ съвети, си е купил това
което явно е решил,че му е по джоба и ще се справи с него,
защото както е повторил - не му трябва нещо кой знае колко качествено и най-вече скъпо.

Колкото до проекта на подводницата, съм го дал само като
пример кое и как се е получило с посочения от мен  3Д принтер.
( подобно на твоя пример с линковете  по-рано)
Не виждам връзката с темата и това дали проекта на подводницата е правилен или не!!!

Все пак темата е за 3Д принтирането, а не за конкретен модел,
в случая на подводницата и човека който я разработва, къде е сгрешил.

:hi:

Dispatcher:
Моля участниците в дискусията да успокоят тона!
Dispatcher

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия