Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Моделите на Мартин Гетов

<< < (22/27) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5072.msg113136#msg113136 date=1539787046 ---Познанията, с които разполагате съвсем не са базисни.. :hi: впечатлен съм.

--- Край на цитат ---

Благодаря! Както се казва "Знам, че нищо не знам"...  :drinks:, но да се върнем на темата

martochkata:
Здравейте колеги!    :hi:
Ето част от моите модели посетили съботното сабитие.  :thank_you:
 bg&flag

Моя БДЖ 44 001.6

Моя БДЖ 06

И разбирасе част от легендарният БДЖ 04.

На следващата ни среща обещавам да е задвижен и всеки да може да се наслади на локомотива, като го покара лично.

П. П. Огромна благодарност към КЖМБ за предоставеното трасе и незабравимите изживявания.
 :hi: &bgflag bg&flag

МАШИНИСТ:
 Марточка , ако на последните снимки до твоя 04 е този на СЛАВ , значи Слав има още доста корекции по модела си , който очевидно , макар че ми е бесен за критиката ми към него е различен от оригинала !
Освен това изглежда по-голям , нещо има по кабината с наклоните отпред , няма страничните свивки към предната част , тавана някак сплескан.
Освен ако ракурса на снимането не лъже но има разлики и то драстични.
Може би донора го ограничава в размера , и липса на обем за електрониката.
Иначе и 2 - та модела добре изглеждат.
До колкото съм пипнал и разгледал двата модела , твоя е правен освен по чертежи , но и снети размери от оригинала , както и снимки.
А СЛАВ може би се е ръководил от друг източник , но определено двата локомотива имат много разлики.

daddy_g:
Не съм бесен изобщо, защото критика мога да приема само от хора които са се постарали да направят нещо.
И следващия път сравнявайте с последния модел, не с втората изработена бройка. Клубния модел е втория сглобен локомотив. След него покрива е коригиран няколко пъти, а и не само той. На събитието бях донесъл 3-те последни и първия(моя). По коригирания модел е работено по снимки, чертежи и реални размери снети в депото. Видях коша на Марто, принтиран е най вероятно на Polyjet.Ами.... Барем да се беше постарал малко да монтира ръкохватките и други дребни детайли които се слагат ПРЕДИ боята. Но, уви, както казаха и останалите колеги в други теми....пусти мерак за бързане. Цялата концепция на корпуса е грешна, но ще гледам да видя кога ще се убедите че съм бил прав. Особено за задвижването. И по този въпрос се казаха мнения. Наистина не мога да ви разбера с цялото това бързане, перчене и от типа ууу ааа обрахме наградите. Ама Марто ги дъвче тия две Шкоди и тоя 04 вече втора година. Аз горе долу с доста безсъние и болки в гърба от чекнене на стола, мятам по 4-5 броя на месец. Сума ти народ ви даде съвети, показа грешки, и общо взето неща които могат да се коригират. Обсче вие не е*****е на тема критика, а скачате като ощипани моми. Щом според вас нашия 04 е грешен... ми ваше си мнение. Eisenbahn Modellbahn Magazin, Schieneverkehr Aktuell са на друго мнение. Intermodelbau Wien за 4-та поредна година, ще изложи OBB 2020.01 и SGP 2020.01, разработени от колегата Stefanoff и сглобени от мен....Аааа чакайте, забравих.  Това бяха, както се изказа някой еднолични конкурси и изяви... Не се броят значи :lol:

МАШИНИСТ:
Аз само пиша това , което виждам.
Логично е втората бройка да не е като 22 - та или 220 - та.
Ти много бързо изчезна онзи ден и нямах възможността да сравня новото ти производство с това на МАРТИН.
Но OBB 2020.01 и SGP 2020.01 , което е едно и също , са различни от 04.
За задвижването вероятно има решение , когато човек е почнал нещо от 0.
Всеки има концепция и виждане.Ти една , аз друга , МАРТИН - трета.
Другия път , ако има такъв ще искам да ми дадеш възможност да видя и пипна твоя , новия 04 , за да не бъда голословен.
Отлично ми е ясно , че всеки новопостроен модел има " детски болести " и във времето търпи развитие.
А че Eisenbahn Modellbahn Magazin, Schieneverkehr Aktuell , са признали модела за качествен е похвално,даже супер.
Видях и 2020.01 , който също е твой , до колкото разбирам и той изглежда по-добре от 04 , което е не само мое мнение.
И на всеки му е мерак като прави нещо ново  да го покаже , в което няма нищо лошо , нали ?
Е и аз съм правил нещо по някога пък и някой модел , някои в чужбина , други в посолства , трети подаръци на военни аташета и прочее.
Но това е друга тема/бира , както някой тук казва .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия