БРАВО !
Така ми харесвате.Всеки , който желае , изказа мнение.
Да аз развалих " омертата " , взех да дращя.
И си имаме 2 стр. с , кой каквото му харесва да го нарече.
Изказването на чорчик е щото съм кривоглед / не казвай на никой / и виждам правилно.
СТРОГО СЕКРЕТНО - има гриф. То и други снимки има тук такива,че и с размер на войнишко копче.
Нали знаеш / ЧЕЛЕБИЕВ / , Най-точния чертеж е оня на който са снети размерите на оригинала - 04 взети с измерителни инструменти , богат снимков материал и съпоставен с чертеж от сервизно описание .
Та ако има грешки в модела,то значи всичко е грешно и в оригинала
моделист - конструктор /АКАДЕМИК ГЕТОВ лично се е погрижил за всичко това за да видим всички модела.
Не се паля , а имам разрешение от АКАДЕМИКА да чета и гледам документи с гриф СС , колкото си искам.
Даже го видях и в по-ранна фаза на развитие , както и на хартия.
По принцип:
не те чета (след оная тъпа агресия), но други искат да
коментирам...и не само твойте изцепки (нищо лично, за разлика
от теб), но това което си написал...е ...бла,бла,бла ...в подкрепа на твоето его!!! Ама това си е за теб...нали сА сещаш ...има по-големи
фактори!!! А академик на приписвай....щото това не е общото мнение... особено след бояджилъка на ..."Академика"!!!!
За да се стигне до ...докторант дори, си иска стаж, опит и
най-вече ...всеобщо признание!!!
...пък и до академична титла сА минава не само през докторат и професура....но и през много години ... моделизъм, колекционерствж, история, практика ....и въобще всичко което
се натрупва чрез личен опит, контактуване (обратното на изолация) и споделяне, през годините!!!
(аман от купени дипломи и титли!!!)
Марти, го познавам малко лично и знам, че той има същото виждане по тази въпроси!!! Не го въвличай в тази...бездна - той не
е такъв!!! Не го ласкай излишно - нито на него ще помогнеш, нито ...и най-вече на себе си!!! Цената е висока и за всичко се плаща....ако ме разбираш!
А за това на Марти....съжалявам приятелю, щото аз те приземявам...важното е без много да сме в час, да .... движим нещата!!! Нали така - в това е цялата истина!?!

Тук съм напълно съгласен с Любо (Дер хетцер-а де...):
Стана въпрос за търговия и натриване на нечий нос!!!!
Във връзка с "нос"-ът !!!!
Да задам ....явно твърде удобен/неудобен въпрос:
А за каква цена говорим всъщност???

ПП. Микси, спокойно - при отсъствие на ......... тук всичко е в рамките на корекното и приятелско обменяни на мнения.
Всеки има право на различно от останалите!
ПП. Машинисте, така може да ме нарича само ...държавата и шефа ми. Всички други имат и достойнството да знаят как да се обръщат към мен!!!
Ти си нито едното, нито другото, и най-малкото като другите,
итака че за теб съм pach!!!
Поне докато не се запознаем и ...евентуално се (или не) промени нещо между нас!

но
ПП3. Браво Красене - не знаех, че това е толкова набъбнал балон!!!
Добре си го казал!!!