Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Моделите на Мартин Гетов

<< < (6/27) > >>

Der Hetzer:
Липсващи детайли, фарове на ЗиЛ... очевидно е че става въпрос за конкуренция.
Относно други локомотиви - например наподобяващия БДЖ 06 на Тилиг / МТБ се изписа доста - плуговете му били навътре, страничните прозорци не били заоблени както трябва итн. За 04-ките обаче - пълно мълчание - нито хвалби от щастливи собственици, нито критики, като изключиме нападките от пряко заинтересованите в случая.
А ето как стават нещата в цивилизованите страни - пример сравнение на един и същ локомотив на Пико и Роко:

ето и линк към цялата тема:

https://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?010,7784152,7784152#msg-7784152

В този случай го имам и от двата производителя, и двата ми харесват и напълно задоволяват нуждите ми, със сигурност има и хора, чийто стандарти и критерии са по-високи от моите, но в този случай не мога еднозначно да кажа че единият е страшен, а другият пълен боклук, повярвайте ми ако беше така пръв щях да изпищя от Пикото или пък незабавно да продам всичките Роковски, но не - ще продължа да си ги купувам и от двата производителя с номера и разцветки, които ги нямам.
Друг пример - другият ми любим локомотив след 04 БДЖ - източногерманския 118. Дълги години монополът за тази серия се държеше от Гютзолд (в последните години с "Вартбургов" фейслифт). Ако никой друг не го произвеждаше, със сигурност щях да имам Гютзолд-ските и със сигурност щях да им се радвам. Да, обаче Пико започнаха да го произвеждат, несъмнено по-добър и поради тази причина нямам нито един от Гютзолд. Роко пускат същия локомотив в края на тази година, със сигурност ще се пазарува, както и със сигурност няма да си продам Пико-вските, независимо колко по-добър би бил евентуално този на Роко, просто и те ме задоволяват, както споменах може би моите критерии не са от най-високите. Надявам се да сте ме разбрали какво имам предвид. Успех на всички!

vankata86:
От всичко видяно до тук поне аз си правя извод такъв:няма смисъл да се караме един друг,нека си помагаме макар и да е за редки модели.Голяма работа че модела на единия бил еди какъв си ,на другия бил най-точен или тем подобно.След няколко дни и аз пускам 04 серия и какво от това!Всеки го е направил по различен и интересен начин и на никой не е верен или най-точен,просто няма как да се вместят всички детайли на локомотив дълъг 20тина метра в моделче дълго около 20 см.Просто няма смисъл от караници,по добре да взимаме идеи един от друг с цел докарване на по точен модел .А избора дали ще се продава или не ,дали ще е серийно производство или не и кой ще си го поръча или не -е това зависи единствено от хората,които харесат конкретния модел и изберат този ,който ги удовлетворява.Така,че нека творим смело и се радваме на нещата,които правим.Това е от мен за сега,поздрави на всички и Само БДЖ! &bgflag bg&flag

МАШИНИСТ:
Всички , ще имат възможността да гледат и сравняват.
Снимки и на живо.
 --- daddy_g --- Къде са липсващите 3 детайла ? И друго : Как като имаш чертежи с печат и сертификат , и декларация , лока е като трупче?
--- pach ---Пач --- / нали така ? / две години те чекам , а ти не долазаш , душо. На никоя среща не си идвал.
Колеги споменаха,че от 3-4 години не са те виждали.
Е , как искаш да изгладим разликите и нещо да се промени ? --- Онези прЕатели , които искат да коментираш , им кажи те да коментират,или са неграмотни и не могат да пишат?
Не вкарвам никой във водевил , споделих мнение и МАРТИН ще го разбере.
-- А че модела кърти - е истина.Видях и пипнах.
 --- daddy_g ---- Е , моделите ти , не са ли от картон? Поне тези които съм виждал ? Да може би първите с които си спечелил пазар , пари и купувачи ? Сега вероятно са от друг материал,но си пробил с картон,даже и в чужбина.
И аз чета разни форуми освен наши.Нищо лошо , нищо лично.Споделил съм това което видях.
Материала няма значение,макар,че картона не е за пред хората,но че локомотива ти има много грешки и разлики с оригинала е видно и няма какво да се форсаш.По добре го оправи или нов кош направи и освен аплодисменти,друго няма да има,нито ще чуеш и четеш.
--- Der Hetzer --- така ще сравняваме моделите,и конкуренцията е хубаво нещо.
С допълнението само,че на деня на отворените врати в КЖМБ м.11.2017 год. - ЛИЧНО видях и сравних 2 модела на 55.
НА daddy_g  и КРАСИ ТАНКИСТА . И не само аз,а повечето присъстващи.
Разлика от небето до земята.
И на daddy_g освен че модела също имаше грешки , ами е извънмащабен.В СЛУЧАЯ 1/72 - 1/76 - по-голям , по-дълъг и по-широк , по-висок . ЗА липса на детайли да не говорим.В движение - нищо особено.
И ДВЕТЕ СЕДМИЦИ , едното лада,другото бмв.
--- pach --- ЗА цена на л.с.питаш МАРТИН.или му звъниш по тел.щом го познаваш.

daddy_g:

--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=5072.msg111327#msg111327 date=1523912788 ---Всички , ще имат възможността да гледат и сравняват.
Снимки и на живо.
 --- daddy_g --- Къде са липсващите 3 детайла ? И друго : Как като имаш чертежи с печат и сертификат , и декларация , лока е като трупче?
--- pach ---Пач --- / нали така ? / две години те чекам , а ти не долазаш , душо. На никоя среща не си идвал.
Колеги споменаха,че от 3-4 години не са те виждали.
Е , как искаш да изгладим разликите и нещо да се промени ? --- Онези прЕатели , които искат да коментираш , им кажи те да коментират,или са неграмотни и не могат да пишат?
Не вкарвам никой във водевил , споделих мнение и МАРТИН ще го разбере.
-- А че модела кърти - е истина.Видях и пипнах.
 --- daddy_g ---- Е , моделите ти , не са ли от картон? Поне тези които съм виждал ? Да може би първите с които си спечелил пазар , пари и купувачи ? Сега вероятно са от друг материал,но си пробил с картон,даже и в чужбина.
И аз чета разни форуми освен наши.Нищо лошо , нищо лично.Споделил съм това което видях.
Материала няма значение,макар,че картона не е за пред хората,но че локомотива ти има много грешки и разлики с оригинала е видно и няма какво да се форсаш.По добре го оправи или нов кош направи и освен аплодисменти,друго няма да има,нито ще чуеш и четеш.
--- Der Hetzer --- така ще сравняваме моделите,и конкуренцията е хубаво нещо.
С допълнението само,че на деня на отворените врати в КЖМБ м.11.2017 год. - ЛИЧНО видях и сравних 2 модела на 55.
НА daddy_g  и КРАСИ ТАНКИСТА . И не само аз,а повечето присъстващи.
Разлика от небето до земята.
И на daddy_g освен че модела също имаше грешки , ами е извънмащабен.В СЛУЧАЯ 1/72 - 1/76 - по-голям , по-дълъг и по-широк , по-висок . ЗА липса на детайли да не говорим.В движение - нищо особено.
И ДВЕТЕ СЕДМИЦИ , едното лада,другото бмв.
--- pach --- ЗА цена на л.с.питаш МАРТИН.или му звъниш по тел.щом го познаваш.

--- Край на цитат ---
Ако за тебе моята 04 е като трупче значи си прост като гъз (Микси, извинявай че нарушавам тона, обаче чашата преля).
Относно сравненията ти в клуба, мисля че собственика на локомотива( Стефан Байков) ти го каза че двата модела са правени по съвсем различни технологии. Краси Танкиста същото ще ти го каже. И локомотива на Краси доколкото знам е на шаси на Пико.
Липсващите детайли си ги намерете само като си толкова голям разбирач. И тези модели които си виждал не са от картон. Ама колкото и да ти се обяснява този факт, пак ще продължаваш да си го повтаряш.
Факт е обаче следното. След като Мартин се опута да ме метне с 04 в 1/160(темата са я чели всички и нямам намерение да е копирам пак тука) и се опита сам да си направи ръчно локомотива в крайна сметка се отказа и реши упорито да се опитва да направи всеки един модел дето аз и Митко правиме от няколко години...няма лошо. Обаче абсолютно всеки път когато някой от нас двамата изкоментира че някъде има пропуск се започва едно наскачане и т.н. В крайна сметка излиза че никой не може да каже критика щото отсреща започва едно наскачане ууу ааа... абе хора научете се да търпите и критика. 04 правени от мене в бг имат точно 3-ма: Шатов (НО и ТТ), Ваньо Колев, и Адриан. На Марио Гергинов му направих в 1/160 от месинг, фотоец. Те могат да си споделят мненията. И с това приключвам участията си във форума. Повече част от тоя панаир и нападки не желая да бъда

МАШИНИСТ:
Над всеки прост гъ* стои куха туба - глава.
По-спокойно. Много палиш моторетката.Ще спечеш дефекацията.
И защо като модела ти е супер , имат само трима?
Би трябвало всеки достоен моделист в РЕПУБЛИКАТА да има 04 , който единствено може би само ти си произвеждал !
ЗА вашите отношения с МАРТИН не съм запознат и не е моя работа,но това което е сътворил е перфектно.
В КЖМБ има 04 . Разбрах твое творение. Не зная кой е собственика ,но не са доволни колегите от изпълнението.
Аз лично имах възможността да го разгледам.
На 1-во четене - 04 , на 2-ро нещо не като да е 04. ДА,Добър опит , но има още за работа по разликите.
Лично мнение,което изказвам,но не само мое.
И КАКВО ОТ ТОВА ? Млад си , неопитен , аджамия.Ще направиш няколко хиляди модела и ще се научиш.
Цял живот се учиш и си отиваш ненаучен.
Би трябвало неуспехите да те амбицират още повече , а не да се превръщат в злоба и ненавист към по-добрите колеги.
Не може 1 човек на твоята възраст да има знания и опит повече от човек почти 2 пъти по възрастен от теб.
Освен това на всички моделисти им се отдават различни теми и раздели в моделизма.Всеки е добър в едно и недобър в друго.
Различни сме.
И това не е панаир , а споделяне на впечатления.
Очевидно нападките по твой адрес не са безпричинни.Някъде си се оа.....л.
Не зная по каква технология е правен твоя 55 и на КРАСИ , както и кой на каква рама е сложен , но твоята е недобра и лично на мен не ми хареса.
Картона не е мое мнение , а на колеги.Даже и тема имаш твоя по въпроса.
Добрият моделист,прави онова което му се отдава най-добре.И винаги там ще е № 1.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия