Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Моделите на Мартин Гетов
martochkata:
За заинтересованите колеги ще кажа:
1.Коша ще е направин от смола или висококачествен принтер;
2.Шасито ще е собствено производство, за да се избегне използване на съществуващи до момента локомотиви (донори);
3.Цената ще се образува в зависимост от желанието на бъдещият копувач с какъв кош да е неговия локомотив.
4.Голяма част от всички размери са свалени от оригиналния локомотив и са сравнени с огромен набор от снимки и чертежи.В този случаи мисля, че е неуместно да си чешаме езиците с глупости и да се говори, че има фрапиращи грешки по модела и т.н.
П.П.
Точна цена ще мога да кажа след завършване на прототипа (по-скъпия модел).
След завършване на прототипа ще бъде показан лично от мен на всеки желаещ при желание за неговото закопуване или при интерес ще бъде представен в КЖМ.
Модели ще има за всеки желаещ след заплащане на капаро.Както казах ще ви държа в течение и ще има още снимки при следващ етап.
Пожелавам ви приятен и успешен ден. :hi:
pach:
Марти, сто пъти съм ти казвал - не бързай и обмисляй всичко много пъти
Моделизма ни не е инцидентно запълване на зимните месеци!
Любо е прав - истината се ражда при сравнение на два модела!
За съжаление ти избърза (с много добри чувства да видим) с представянето на един прототип!!! От твойте уточнения на всички стана ясно,
че има още много време и етапи, докато се получи добър модел.
Това за самоделно шаси е хубаво и е желанието на всеки що годе
сръчен моделист, но мнозина от много по-опитните от теб,
биха тръгнали по този път....именно защото от опит знаят за
какво точно става въпрос при проектиране и производство.
Само с един гол ентусиазъм не става!
Надявам се не си решил и електромотора да е самоделка,
тоест какъв ще ползваш например!? Ами зъбни предавки, кардани и колооси?
Сам си разбрал и обръщайки се към помощник (инж. Михаелов)
получените резултати са много по-добри от преди!!!
За съжаление силно ме съмнява обаче, че ще може да се
направи каквото и да е коректно сравняване на модели.
Твоят още не е завършен. Другия пък не търпи развитие.
И питам как ще се сравнят, като всъщност нямат коректни
модели.
И кой ще е този моделист или колекционер, който ще си купи
и от двата завършени модела, да са ги представи тук!?
При това ако на е подписал "декларация" за мълчание,
както като коментари на качеството - така и до цената!!!
Позната родна картинка, не само в този форум!
Слави, това за декларацията се очакваше като вариант!
Тук наистина май ни обърна на панаир. За големи балъци минаваме явно!!!
Машиниста е прав - като (което е абсолютно съмнително)
имаш оригиналните чертежи, защо моделите ти не се оправят!?
А пък аз имам и такъв въпрос - колко ти струваше удоволствието
да купиш оригиналните чертежи? Не че ми отговори кой е настоящият и действителен собственик на 2020!!! (?)
Малко са маститите моделни фирми, които могат да заделят
нужните суми за оригинални чертежи и правата за производството
на определен модел!!!
Още по-големи са сумите за рядък модел,
в пренаситения модерен свят!!!
Всичко останало е любителско ниво, което всъщност го разграничава от пиратството!!!
Може още много да коментираве, но не виждам смисъл,
след като ти въобще не уважаваш събеседниците си и
се държиш по този надменен начин.
Всъщност точно това ти пречи да ни приемеш за нещо различно от балъци!!!
За това не се учудвай на отношението към теб, тук и там,
защото хората около теб въобще не са това което ти си мислиш да тях!
За мен тази тема, на този етап е изчерпана!!!
Пък нека машинистта си се дразни, че няма коментари!!!
По-добре май е без тях, за да няма обидени "производители" и коментиращи!
:hi: :hi: :hi:
ПП.Машинист, не са ме виждали и повече от четири години,
тези които по един или друг начин са ме обидили мен или
мойте приятели-моселистти...и не са се извинили...включително и ти! Обиждаш наред тук, но се извиняваш на масата ли!?
Хората които не се караме и се разбираме си се търсим и поддържаме моделизма ни, без изцепки и т.н.
Може и да не сме в Клуба (те там правят същото),
но форумът или събирания на маса с вас останалите, не е
единствените места за срещи и моделизъм. И за да не
получавам (-ваме) негативи или да бъдем грешно разбрани,
уточнявам - не се имаме за нещо по-различно от останалите!
Просто сме в по-тесен кръг с общи виждания и интереси в моделния свят и се разбираме без препирни, изцепки и т.н.
За това не са ме виждали някои .. както казвам . "господа-другари"!
А ти, защо така и сам можеш да проумееш евентуално!
:hi:
daddy_g:
Пламене не съм дал и една стотинка за чертежите, защото не са ми искали. Собственика е колекционер, казва се Гюнтер. И той също си поръча 04 след като го видя и огледа, заедно с група негови приятели моделисти които също поръчаха общо 20 броя.Модела е претърпял доста развитие и промени в конструкцията, затова и казах че тази 04 която има Адри е по различна от моята и тази в клуба. И не смятам никого за балък. Всяка една забележка която съм отправил към модел на Марто е била единствено с цел да оправи дадена грешка и да не бърза. Ако начина на разглобяване на корпуса е този който си мисля, съдейки по снимките ще задам следния въпрос към Марто - как ще сложиш ръкохватките отстрани на вратите при положение че се захващат към долната и горната половина на коша.
Adrian:
Искам да кажа едно благодаря на всеки , който се е осмелил да направи умален модел на български подвижен състав . Да , ще има недостатъци , ще има компромиси , но тази миниатурна красота винаги ще стопля сърцето ми . Какво като не е 1:1 , кефи ме и в това е същността . Дали ще са 4ките и 6ците на Тониеми , дали на Слави , дали на Ванко или Марто - всеки се е опитал да получи това удоволствие , тази радост , а momentary lapse of reason... :hi:
mitko0888:
--- Цитат на: martochkata link=topic=5072.msg111330#msg111330 date=1523947732 ---За заинтересованите колеги ще кажа:
1.Коша ще е направин от смола или висококачествен принтер;
2.Шасито ще е собствено производство, за да се избегне използване на съществуващи до момента локомотиви (донори);
3.Цената ще се образува в зависимост от желанието на бъдещият копувач с какъв кош да е неговия локомотив.
4.Голяма част от всички размери са свалени от оригиналния локомотив и са сравнени с огромен набор от снимки и чертежи.В този случаи мисля, че е неуместно да си чешаме езиците с глупости и да се говори, че има фрапиращи грешки по модела и т.н.
П.П.
Точна цена ще мога да кажа след завършване на прототипа (по-скъпия модел).
След завършване на прототипа ще бъде показан лично от мен на всеки желаещ при желание за неговото закопуване или при интерес ще бъде представен в КЖМ.
Модели ще има за всеки желаещ след заплащане на капаро.Както казах ще ви държа в течение и ще има още снимки при следващ етап.
Пожелавам ви приятен и успешен ден. :hi:
--- Край на цитат ---
Тези неща Мартин Гетов си ги беше написал отдавна във фейсбука. Затова и не се обадих до сега да питам кое какво и как, просто всичко ми беше ясно от преди появата на тази тема.
Разбира се лично за мен е повече от обидно (да не се мъча да търся друга дума, която хем да не е забранена, хем да изразява отношението ми) в този форум такова представяне на модел (или бъдещи намерения за такъв), но това си е личен избор на martochkata, както и лично мое мнеие (и отношение) по въпроса. А от коментарите след това (или пък от липсата на такива) ама хич не съм учуден, нито изненадан - както от пишещите, така и от съдържанието.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия