Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Моделите на Мартин Гетов
Der Hetzer:
Не ме разбирайте погрешно, не съм партия или коалиция на който и да е от производителите, както и до момента не притежавам нито един модел от който и да било от тях. Самият аз също не съм производител, дори не ми е и минавало през акъла да ставам такъв, така че не искам информация с цел индустриален шпионаж или нещо подобно. Костенурки също не притежавам, имам разни колички в мащаб 1/87 на фирмите Brekina, Busch, Herpa итн, но сред тях моделът Volkswagen "Костенурка" не присъства. Може да се каже само че съм евентуален бъдещ купувач, може би, някой ден.
RailTune са няколко от членовете на този форум, занимават се главно с преправяне на фабрични съществъващи модели в БДЖ вариант и до момента са най-добрите и смея да твърдя че качеството им по нищо не отстъпва на фабричните модели. Постигнатото от тях може да бъде видяно на сайта им http://railtune.com/ както и във фейсбук https://www.facebook.com/RailTune-745190065515621/
Опитах чрез търсачката на форума да открия "Доматката", но нищо не ми излезе, може би темите са премахнати поради продуктово позициониране. За по-късно присъединилите се, историята накратко е следната:
Един бивш член на форума работеше в пицария "Дон Домат" и шефът му му дал пари като премия да си купи нов локомотив. Той си взел електровоз на Пико от хоби серията, мисля серия 146 или 189 DB, не си спомням точно, след което го беше оклепал, вапцал, шлепал и топил в някаква синя блажна гланцова боя и беше в несъществуваща в реалността синьо/жълта ливрея, като от двете страни беше залепил големи хартиени лепенки с логото на верига пицарии "Дон Домат". След това оспами всевъзможни теми в този форум, публикувайки за щяло и не щяло ни в клин ни в ръкав снимки на така наречената от самият него "Доматка". Сред определен кръг от хора терминът "Доматка" моментално се превърна в нарицателно за клепано боядисване.
Член съм на няколко групи във фейсбук (вече им изгубих дирите и имената) където виждам разни коруби за Шкоди 43, 43р, 44 и 45, които изглеждат много добре. Не знам дали са 3D принтирани, рязани, гравирани или отливани, не съм се и интересувал, понеже както споменах не съм производител и не съм се задълбавал в подробности, нито ме интересува да "взаимствам" тайни и информация та да си оправям моите "костенурки". Та както казах тези Шкоди в "суров" вид изглеждат добре и може да се каже обещаващо. След това виждам същите тези Шкоди, оклепани и навапцани досущ като прословутата "Доматка". Именно за това си позволих да препоръчам RailTune. Може пък да се справите по-добре от тях, знам ли, може пък да намерите кусури и в тяхната работа, сигурен съм че ако има такива - то те биха приели конструктивната Ви критика, още повече пък и когато се докажете като по-добри от тях. И не си създавайте грешни впечатления, не съм нито конкуренция на когото и да било, нито поддържам или взимам страна на някой от спорещите. В никакъв случай не съм и завистник и песимист или пък да злобея, напротив, аз съм един от най-много искащите да притежават 04-ка (няколко даже)
martochkata:
Както ви споменах ще направя личен опит с боядисваането.Ако нещата не се получат ще потърся чужда помощ.За най-точното сравнение и да не изглежда самохвалство ще разберете г-н Der Hetzer от колегите, когато сложим на една маса двата модела и колегите ще си кажат мнението къде какво липсва или не. :hi:
Adrian:
Аз бих желал Мартииин
4етворка да напраааави
по релсите ми ще вървиии
с 4етворката на ... кой ???
на Слааавииии! :drinks:
martochkata:
Adrian-Нека стане нашият модел, пък ще върви със всичко което пожелаете няма проблем. :hi: :drinks:
Mixy:
ОК, достатъчно чесане на езици и клавиатури по темата "на кой 4-ката му е по-по-най".
Считам публикации от типа на "правя нещо ново и много готино, за повече инфо пишете на ЛС" за крайно неуважителни към останалите членове на форума, но това все още не нарушава правилата в степен, при която да трябва да прилагам каквато и да е модерация.
Темата е на martochkata, за моделите на Мартин Гетов и единствено той може да информира за развитието на проекта, като това ще е най-добре да бъде с повече снимки, за да не се налага другите да гадаят, да спорят, да се заяждат и да се обиждат. Когато съответния модел стане готов, martochkata може да си пусне отделна тема в Зона на търговеца, с цени и условия за поръчки и доставки.
От тук нататък, всеки следващ безмислен коментар, заяждане без обосновка или без някакви факти, ще го считам за СПАМ и директно ще го трия. А който упорства, ще му дам и съответната принудителна почивка.
Това е и последно предупреждение към потребителя МАШИНИСТ, тъй като той е първенеца в тази тема по коментиране "за спорта" и по самия ръб на правилата.
Mixy
Администратор на Railwaypassion.com
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия