Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макет на кула за вода

<< < (4/9) > >>

totomoto:
Кацата е готова! Мога да кажа, че е най-доброто нещо, което съм правил. Дори и в ръцете ми, гледана от една педя разстояние е като истинска. Сега се чудя дали е време да я залепя вече?! Притеснявам се да не избързам и да забравя нещо, за което ще ми пречи после - ще реша днес, защото без да е залепена не мога да продължа с навеса. Домързя ме да слагам апарата на статив и снимките не са върха  :blush2:.

TheJackal:
Поздравления Тошко за майсторската изработка!  :hi:

Усещаш ли как бавно и славно в един момент ще минеш към парните локомотиви? Сега, след като завършиш водната кула остава да направиш и те това:

totomoto:
Благодаря, Стефане! Аз парните локомотиви ги харесвам, но те за съжаление са и най-скъпи  :(. А кулата си има собствен "хобот" и до колкото разбирам няма нужда от такъв "девайс"  ;D.

gregary:
Относно изработката - поздравления! Получава се много добре, наблягаш на детайла и го представяш с добър снимков материал.
Въпрос - как изряза ламаринките и с какво ги състари? Патина?

--- Цитат на: totomoto link=topic=5106.msg112104#msg112104 date=1529939950 ---P.S. Някой ако напише нещо няма да се сърдя грам!! Малко започва да ми доскучава  ;).

--- Край на цитат ---

Аз не съм спец по "пАрата" и съоръженията около нея, но предполагам имаш предвид, че водната кула архитектурно и конструктивно е американски тип. Няма как да се върже с европейски (немски) подвижен състав.

totomoto:
Лентичките за обръчите са от вездесъщата алуминиева ламарина използвана за печат. Изрязах я с нож и линия  :yes:. Малко тренировки и става. Важното е да се "чупят" ножчетата на всеки 2-3 среза. И ножчетата да са хубави разбира се - аз ползвам OLFA. Не мисля, че има по добри макетни ножове. Патинирам с ...........черен маркер  ;D. Хубаво е да не е първа младост. Специално с пазя такива маркери с различна степен на "изветрялост". Правя същото и със шкурки даже. Забелязах, че от състоянието (и от размера естествено) зависи как ще изглежда дървената повърхност след обработка с шкурки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия