Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макет на кула за вода
totomoto:
ЕЕЕЕЕ нямам думи! Кадъра на 1.20 би бил невероятна диорама! Чудя се обаче защо тази кула е толкова ниска?! Долната и част е на нивото на прозорците на вагоните. Аз ли нещо бъркам :blink:?
МАШИНИСТ:
Кулата , е като че ли само за декор. Или камерата снима под такъв ъгъл,че изглежда ниска.
Керемиди,истински глинени.
И историята ще те дава за пример.
Голямо заиграване , ще е но ще избиеш всички риби по всички океани и морета.
Интересна ще ми е технологията им на производство.
totomoto:
Много ми е мерак да пробвам керемидите, но колкото повече гледам толкова повече се убеждавам, че покрива е с тези дървени плочки, за които говоря. Днес ще реша за да не ме бави този въпрос, че оправи ли се времето строежите спират до есента ;D.
Krasi Tankista:
Съществува един проблем, който може ненадейно да се прояви и да съсипе изцяло постигнатото до момента. Ако решиш да лакираш най - безобидно би се държал алкидният лак. За съжаление той съхне бавно и трябва да се осигури абсолютно безпрашна околна среда за този период. Ако използваш акрилен лак, рискуваш перманентният маркер по обръчите да се разлее като акварел и да почерни всичко и то неконтролируемо и много трудно би го оправил. За дасе избегне това или не лакираш, или трябва да се провери предварително, как въздейства лака върху перманента. Щосе отнася до керемидите, за съжаление няма да си първият на света още през 90 - те имаше един испанец, ако не се лъжа, чийто къщички бяха с истински керемиди. За съжаление не мога да го илюстрирам със снимков материал, но си го спомням отлично защото ми направи силно впечатление.
totomoto:
На втора плоча съм. Сега се чудя как да продължа покрива. Май ще е най-лесно да направя пирамида от форекс и да я покрия с каквото там реша накрая. Със сигурност обаче няма да е с керемиди. Няма да е никак достоверно, според проучването ми.
Почнах и нещото от горе - вероятно е гръмоотвод. По най-архаичния начин с дялкане и шкурки. Топчето горе вероятно ще се счупи веднага щом започна да го обработвам. Ако не стане така ще пробвам със струговане на винтоверт. Ако и така не стане ще го направя по най-нежелания от мен начин - заострена клечица и топченце от нещо на върха.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия