Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Релсова система Roco geoLine

<< < (6/7) > >>

pavlinbg:
И аз мисля, че това не е краят на релсовата система, а по-скоро е някакъв търговски въпрос. Същата си има своите предимства, за които стана дума по-горе. Живот и здраве това ще стане ясно в каталога за 2020 г.

Best Ripper:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4.msg110313.html#msg110313

--- Цитат на: Filip Andonov link=topic=4.msg110313#msg110313 date=1516031361 ---Тези Geo line-и нямат ли намерения да ги сменят с нещо по добро ? Вкъщи имам един овал с такива, здрава призма не остана. Чупят се много лесно, още докато ги сглобявам, а са само на 5 години.

--- Край на цитат ---

...

И няма нужда да минат 5 години, за да почне призмата да се троши. Достатъчна е и една година и край. Супер скапана и евтина пластмаса!, неслучайно тия релси се продават в стартсетове /за деЦката градина/. След година не можеш да завиеш винтчето на захранващия куплунг към релсата /както е описано в упътването/ - винтчето просто пръска пластмасата. Лошо направени пластмасови водачи за съединяване на релсите, позволяващи неправилно съединяване на релсите /с ръб - едната релса над другата/, което довежда също до чупене на краищата на призмата. Лъскавите перлички и липсата на релеф на призмата нямат смисъл изобщо да се коментират. Иначе металната част на релсите е направена учудващо добре - противоположно на пластмасовата.

Така че най-вероятно на търговската гилдия й е писнало от рекламации и недоволства от купувачи за скапаните релси, които най-вероятно и те не могат да подменят от фирмата и затова са решили да натирят носа на Роко. Или ще се оправят боклуците, или ще ги спрат от производство, или ще си ги монтират някъде...

gregary:
Някой има ли впечатления от новaта гумена призма?
Питам от чисто любопитство, аз съм фен на друга релсова с-ма без призма...

gregary:
Щеше ми се някой по запознат да сподели мнение за новата релсова с-ма, но...
Аз се  сблъсках с нея, след като получих един прекрасен модел на Роко. Той  беше поставен на две релси от новата призма. Та, тя е от много мека и еластична на вид гума (според мен). По изпъкнала и релефна, чакълеста призма. Не е като старата, твърда чупеща се призма...
Прави впечатление и новото куплиране, според мен доста здраво. Въпреки по-добрия външен и качествен вид (въпрос на гледна точка), този продукт е най-лошото нещо произведено от Роко, както и други фирми произвеждащи релси с призма. Аз съм твърд фен на релса без призма, но това си е мое мнение и не обвързвам никого с него. За всеки влак си има пътници... :hi:

снимки:

нова                                 стара

П.П. Принципно никъде не съм видял официална позиция на Роко за смяна  на призмата (не че съм и търсил де...), но виждам, че и новите стартови сетове ще са с новата релса.

pavlinbg:
До сега не съм виждал релси с новата гумена призма и не мога да бъда полезен с информация за тях, но определено от снимките, които е публикувал gregary, според мен те не изглеждат по-добре от старите roco geoline (с пластмасовата призма).
Относно естетическите недостатъци на системата (ако въобще можем да говорим за такива) съм писал по-горе в темата. Публикувал съм снимки от макети, от които е видно, че при подходящо декориране, релсите се вписват идеално в тях и няма проблем с естетиката. В тази връзка отново ще подчертая, че пластмасовата призма на roco geoline позволява изключително лесно дигитализиране на стрелките и поставяне на противовибрационни тапи, което за мен е голям плюс. При тази релсова система не се налага пробиване на отвори и поставяне на електродвигатели (почти съпоставими с тези в реалните железници  :) :) :) ) за стрелките. Разбира се системата има и други плюсове.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия