Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model
Български първокласни вагони
ivo:
Български първокласни вагони.
pavlinbg:
Поздравления за уникалните модели! :hi:
Интересен ми е първият вагон с жълто-червеникавата ливрея. За първи път виждам такъв вагон на БДЖ. Интересно ми е в състава на кои влакове се е движел. Ако някой има информация, ще съм благодарен да я сподели.
pach:
Отлично изпълнение!!!! Поздравления за майсторите!!!
:hi: :clapping:
Ливрея предполага експрес "Хебър" и още някой през горна Оряховица. (?)
Трябва да се види в темата за българските експреси през годините.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3378.msg66423.html#msg66423
ПП
... въобще ще е хубаво този път майсторите да публикуват нещо повече от няколко снимки!!!!
gregary:
Предполагам, че щом е до/през ГО е експрес "Янтра" или "Златни пясъци".
Поздравления на майсторите за майсторлъка! :drinks:
IKAR:
Както и при моделите, "оригиналите" също са боядисвани сини, оранжеви и т.н. в България..Оригинално всички първокласни, второкласни и кушети идват от ГДР зелени. С изключение на ресторантите и спалните, които си идват сини. Само новата "Тракия" идва направо тъмночервено-бяла директно от завода.
Много бяха с такава боя - "Чайката", "Тракията", "Пирин", "Варна", "Янтра". Мяркаха се и по бързите, че и по пътническите влакове, особено пък като се появи 74-та серия. На Янтрата и на "Варна" имаше и едни други бяло-оранжеви, но без крила, с по 6 места в купе, и тях ги разпиляха като пуснаха новите. "Дианата" беще като сегашната боя - червено и бяло, без крила, но по-светло червено. А сините - освен Дунава, бяха навсякъде по бързите, че и на пътническите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия