Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model

Български първокласни вагони

<< < (2/3) > >>

emilchaushev:
Имахме скоро разговор точно за тези оранжи с крила.

Така и не стигнахме до окончателно становище дали са се движили само по линиите в северна България. Със сигурност обаче никой не си спомни да е виждал експресите Дияна и Слънчев бряг (по 8 линия) с тези вагони. Обаче нямахме представители от Пловдив, които да кажат дали са минавали такива вагони по другите линии- 1,3 или направленията за Свиленград, Момчилград през Пловдив.

Наистина ми е интересно къде са експлоарирани ( по кои линии и влакове) , за да може евентуално за следващи модулни срещи правилно да датираме епохата и имената на влаковете, в които да включим такива вагони.

IKAR:
Тракията със сигурност - не помня колко пъти я гледах да пердаши транзит покрай мен на Подуене. Чайката също. Дияната - не - бяха червено-бели без крила, като сегашната боя. "Пирин" - 100%, преди да го спрат, много пъти пътувах с него. Слънчев Бряг в началото е със зелените ГДР-ски вагони (86-та година), после знаете.

Тогава живяхме до техникума на Георги Аспарухов-Гунди и редовно ходех да пазаря в отдавна несъществуващия супермаркет на Подуене. Та следобед картинката беше:
"Белият кон" с белите ГДР-ски първокласни вагони - транзит.
Чайката - с такава ливрея - транзит.
Тракията - също - транзит.
Дианата - червено-бяла - транзит.
Бързият "Шипка" за Габрово - с нормални зелени и сини вагони - и той транзит.
Бързият за Силистра през Карлово и Велико Търново - също с нормални, той вече спираше.

Отделно имаше омешани вагони с такава ливрея и по бързите, и по пътническите влакове. 86-та учех в даскалото до спирка Обеля - влаковете за Калотина бяха основно с 04 и вагони, 18-та серия беше вече рядко, та и по тях имаше, също по бързите за Кулата.

ivo:
Златни пясъци ;)

pach:
 :blush2:
--- Цитат на: pach link=topic=5120.msg112496#msg112496 date=1535433831 ---Отлично изпълнение!!!! Поздравления за майсторите!!!
 :hi: :clapping:
Ливрея предполага експрес "Хебър" и още някой през горна Оряховица. (?)
Трябва да се види в темата за българските експреси през годините.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3378.msg66423.html#msg66423

(Image removed from quote.)
(Image removed from quote.)

ПП
... въобще ще е хубаво този път майсторите да публикуват нещо повече от няколко снимки!!!!

--- Край на цитат ---

Тук съм сбъркал тотално "Янтра",  ....с "Хебър"
...явно съм запомнил някаква река ама... :blush2:
а той и "Янтра" е с разменени цветове по ливреята,
 горе и долу - тъмно и светло. При това тъмното е керемидено червено, а не в оранжево. С една дума - мазало...
 :blush2: :blush2: :blush2:

Но в тези цветове има още една снимка с малко по-различен електролокомотив. Може би отново е " Златни пясъци:

::)

Krasi Tankista:
Хубава снимка на 41 серия. Не го бях виждал в тази ливрея. :im_so_happy:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия