Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
гара НО+НОе за фремо срещи
pavlinbg:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=5139.msg113706#msg113706 date=1543828703 ---
Английската стрелка ни разказа играта, ама и Емо не и се даде :drinks:
--- Край на цитат ---
Поздравления за напредъка, но ми е интересно да споделиш какъв точно е бил проблема с английската стрелка?
pavel75:
Проблемът не беше точно с нея, а това че е много близо до края на модула. По тази причина след нея резнахме едно малко парче релса, което хем разреза беше под ъгъл, хем се държеше на две траверси и докато я монитраме се разглоби 100 пъти.
pavlinbg:
Супер се получава! :hi: Идеята за гара Елисейна ми е интересна - гара, която е разположена в крива, като на нея има/ше и товаро-разтоварни коловози за медно-обогатителния завод, който беше на склона над гарата.
С оглед на добавеното парче релса, интересно ми е и какъв релсов материал използваш, както и каква е дължината на модулите?
pavel75:
Първо едно уточнение. Елисейна ще е само сградата. По тази причина мисля по срещи да не участва с това има.
Много исках да имам комбинирана гара НО+НОе. Гара Септември не ми допадна като вариант, тъй като там са грубо казано - две гари една до друга, а аз исках да има преплитане на двете междурелсия.
гарата за НО ще бъде проходна, докато за НОе ще е крайна. За НОе двата парка - пътническият и товарният ще бъдат разделени. Пътническите ще са глухи до приемното здание, докато за товарната част ще пресече НО трасето. Там ще има нещо като приемно отправни коловози. След тях ще има 3 глухи гаражни коловоза.
Първи коловоз за НО ще бъде общ с НОе и ще свършва с рампа на пощенската станция.
Ето схема на гарата:
https://www.dropbox.com/s/5tpu1eydnup21v0/svetofori_ver2.bmp?dl=0
pavlinbg:
Доста сериозен проект, ще ми е интересно да го видя в развитие и естествено завършен на следващата среща!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия