Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
БДЖ Серия 14
pach:
--- Цитат на: svetljjjo link=topic=5141.msg114044#msg114044 date=1546808652 ---...
Проблема ти е с талигите не се отклоняват достатъчно а имаш място и възможност за повече от 60 градуса да се въртят
виж роко пико и други предполагам имаш те как си минават без проблем . Щом те го могат значи проблема не е в трасето
поне на мен ми се вижда логично.
...
--- Край на цитат ---
Ти това сериозно ли го съветваш!?
Ако изреже калниците, може да стигне и до 60° завъртане на талиги!!! А най-добре да махне и страничните поли по коша - тогава талиги ще се въртят на 360°!!!
:scratch_ones_head: ;D
Nenchev:
Проблемът е ясен - италиански дизайн, калници, чудесии и колоосите опират. "Пилнах" калниците от вътрешната страна, изтъних малко бордовете, преместих централния болт с около 1,4 мм навътре - сега остава машинката да изработи прототипа и да продължаваме с тестовете.
svetljjjo:
Off-Topic:Ти това сериозно ли го съветваш!?
Ако изреже калниците, може да стигне и до 60° завъртане на талиги!!! А най-добре да махне и страничните поли по коша - тогава талиги ще се въртят на 360°!!!
Е не точно малко го позасилих дефакто отклонението на талигите е около 30° така на око като ги гледам повечето си локове
и е достатъчно да си върви по змейка че и на по малък радиус 360°
Така че ако иска моделите му да вървят по 360° трябва да пипа още по дизайна на ходовата част :yes:
mitko0888:
Мисля че се наричаше синус ...
При радиус от 360 и всичко друго точно 1:87 от размерите на въпросната мотриса, ъгълът на отклонение е 15.2 градуса, макс. отклонение на колелото е 5.3 мм, в най-лошия случай на теория трябва да има около 3.0 мм общо за дебелината на двата калника и за място между калниците и колелата, за да се получи мащабната ширина на 2980мм. Не е много, но е достатъчно дори и за пластмасови калници, без никакви компромиси с мащаба. Така че Nenchev - действай, без компромиси с мащаба и да минава по 360 мм! :)
pavlinbg:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5141.msg114042#msg114042 date=1546804655 ---Благодаря, Gregary!
Ох, опасявах се, че някой ще го каже....понеже почнах да правя това трасе на сляпо и на юруш и без предварително да събера инфо натворих сума ти глупости по него, та се наложи 3 пъти да го пренареждам...И си казах, че ще е последен път...Именно поради тази причина се боря моделите да минават по него. Но по всичко изглежда, че ще има 4-то пренареждане - да поизправя малко кривия завой.
Но преди да пристъпя към това кардинално решение, ще пипна още малко калниците и талигите на фиятката, пък да видим...
--- Край на цитат ---
Проектирането на трасе отнема много време при направата на макет, така че се приготви и за 4-то, 5-то и n-то пренареждане, но това е нормално и да не те притеснява. Аз специално от 2 години чертая трасето на бъдещия ми макет :haha: и все нещо не ми се получава...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия