Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ серия 18

<< < (3/6) > >>

МАШИНИСТ:
Да , наистина е добре и изглежда добре.
Сега разбрах , че пвц 8/10 мм. е разпенено пвц или полистирол , който наистина се реже с макетен нож и се обработва лесно.
Очевидно навсякъде му е различно наименованието.
Като гледам модела , който е сниман ми прилича на теснолинеен вагон в НО, с дължина около 140 мм.
Но , тази конструкция , ще издържи ли на по-големи дължини и усуквания при движение и особено на мотрисен влак.
3 вагона от които единия моторен и 816 мм. дължина си е голям модел.

daddy_g:
Дори теснолинейния вагон е с напречни прегради, пода е с оребренията отдолу. Първите бройки с които тествахме са, по груб спомен, на около 3 години и не са мръднали. При мотрисата със сигурност ще има оребрения и предполагам няма да има проблеми. Като сглобя първата бройка и го подкарам за проби, ще споделя резултатите. Моя 04, който реално беше работното магаре за серията, е вече на 4 години и също не е мръднал. Тук там е поодран от разнасяне напред назад, но корпуса е цял, без усуквания или пукнатини.

МАШИНИСТ:
Е , това допълнение вече е друго нещо.
Добра е идеята с оребряване , което всъщност даже доближава модела още до истината.
На снимките отдолу не се вижда и за това питах.
И ребрата на рамата + архитектурата на разните управления , акумулатори и прочее кутии , точно ще изглежда като истинския.
Слав , какво задвижване сте предвидили ?
Харесва ми идеята и изпълнението.

daddy_g:
Ами за задвижването ще го реша в движение. Смятам да заложа поне на донорска талига със съвпадащо междуосие заради предавките вътре в нея. Не са минпред погледа в момента чертежите, но мисля че първа талига беше значително по-дълга, и тя всъщност е моторна. Но при наличието на 3Д принтер с течна смола, който снощи успя да изкара 5 микрона дебелина на пластовете, ако трябва донорската талига ще се ползва като база за предавките и ще се разработи нова, удължена версия. Вече самата метална рама ще я мисля в хода на сглобяване. Имам намерение да запазя салона на мотрисата. Но дори и в най-лошия случай, с една задвижена талига, не мисля, че ще има ходови приблеми. Първата Шкода серия 61 я направих само с една задвижена талига, с бандажи на едната ос, и въпреки, че локомотива тежи около 500гр. си дърпа влак от 7-8 пътнически вагона без да буксува.

МАШИНИСТ:
Добри идеи и замисъл.
И да моторната талига е дълга заради трансмисията.
Салона е добре да се вижда , макар , че не е нещо особено , но защо пък да няма интериор ?
С хубавия 3 Д принтер , ще има отличен резултат.
С 1 задвижена талига ще разбереш в проба на ходови изпитания и най-добре по някое криво трасе , за да видиш дефектите , недостатъци и доработки , ако има нужда.
Металната рама , ще даде голяма здравина на модела.
Щом  61 тегли с 1 талига 7 - 8 вагона , тук с 3 няма грижи.
Коя версия , ще правиш ?
Ранна , когато бяха сребристи или по-късна - червени или някои от жълтосините ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия