Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Бдж серия 06 - версия поредна
gregary:
Ванка, имаш огромен мерак за хобито. Търсиш много и различни начини във възходяща степен, за да постигнеш желаният модел. Демек - развиваш се! Всичко това е похвално ... :yes:
Тук тръгна много обещаващо и лично аз се израдвах. Но, следобяд вече си го боядисал. Преди това, според мен трябваше да направиш поне три очевадни промени по корубата на МТБ, за да стане БДЖ 06.
1. Корекция на фаровете - големината!
2. Рамата - при МТБ тя е издадена напред и с по-къси буфери, а при БДЖ, рамата е наравно с коша и с по-дълги буфери. Така е при моделът на Тилиг. Иначе и Тилиг и МТБ са еднакви на дължина.
3. Малкото странично стъкло, трябва да се разшири и да стане ъглово. Ето СНИМКА за сравнение.
Според мен, това са основните разлики, които трябва да се коригират, за да заприлича силуетно на БДЖ 06.
Останалите екстри - дим, перки, чистачки, огледала са добре дошли. Ако намериш и колела със спици - става трепач.
Аз го имам моделът на МТБ. За жалост, не мога да се наема и да го преработя. Дадох го на майстора на твоя фотоец за преработка, но това по-натам...
Надявам се, си разбрал позитивният ми коментар, защото ти се развиваш.
Преработването на модел 1:1 е доста трудно и не търпи съществени компромиси, иначе става художествена измислица, както при макетирането...
Желая ти успех и развитие... :drinks:
vankata86:
Здравей,съгласен съм ,но имам субективни причини,поради които не бутам нито рама нито кош.А и все пак модела си е за мен ,така съм решил и така го правя.Наясно съм много добре с разликите,но отбязвам и,че съм срещал локомотив бдж 06 точно копие на този на мтб ще се постарая да намеря снимката,но незная дали ще успея,въпреки това ще се опитам.Именно и това е причината да не бутам нищо а и филма после повярвай става доста сложен и с неясен край.Радвам се ,че ти харесва работата ми,благодаря за съветите все пак.Поздрави и със здраве! &bgflag
vankata86:
Поствам две снимки на 06 серия,единия модел е на колега от форума ,другия е на Тилиг.И двата са с малките фарове!
Filip Andonov:
Локомотива на Тилиг май изобщо не може да се нарече модел, а и като гледам логото на БДЖ ...
dred77:
--- Цитат на: vankata86 link=topic=5174.msg113927#msg113927 date=1545595597 ---Поствам две снимки на 06 серия,единия модел е на колега от форума ,другия е на Тилиг.И двата са с малките фарове!
--- Край на цитат ---
Донорите и на Tillig и на MTB са на локомотиви LDE2100 /060DA/ на Румънските железници и те са с малки фарове:
от:https://www.derbysulzers.com/cfr2100.html.
A MTB модела е точно копие на локомотив с леко по-дълга рама от другите /разисквано е във форума вече/.
:drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия