Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Парна мотриса GANZ - БДЖ Серия 200
Nenchev:
Честита нова година на всички!
Вчера малко ми доскуча, а освен това доста дълго се въртя около 14, 19, 32 и 44, та реших да разнообразя с нещо набързо. Представям Ви прототипа на парната мотриса на Ganz, позната у нас като БДЖ Серия 200 били в експлоатация от 1905 до 1930 г. Тъй като информацията за тези мотриси е малко оскъдна (поне при мен), та се наложи да импровизирам.
Изработката в момента е доста груба, но това е с цел икономия на време. Все пак, до окончателния модел ще има още поне 5-6 преработки и доработки. Липсват фугите по покрива, както и други детайли, но и за тях ще дойде ред. За изработка на рамата не остана време и затова показвам 3D модела. Машинката възнамерявам да бъде задвижена с двете колооси.
Има още час-два работа по рамата и ще е готова за изработка - първо FDM за да видим механично как стои на модела, после SLA за максимална детайлизация:
Nenchev:
Та нещо такова ми се върти в главата за трансмисия....
Ще го пооформя още малко тази нощ, пък утре ще го видим как ще излезе на 3D-то.
И все пак, тук има големи майстори - ще се радвам да прочета мнения - добри или лоши - нали все пак съм новак в бранша и не разбирам много от ЖП моделизъм...
Nenchev:
Ето и матрЯл от първите проби:
Отново изпълнението е в стил Буанароти - с чука и длетото, но важното беше да я подкараме на релсите, а не да пудрим външния вид.
И малко видео: https://youtu.be/Km3HE6BsfN0
emilchaushev:
КОлеги
Извинете ме, но наистина не мога да се стърпя...
теглете една прахосмукачка. С целия тоя гипс и боклуци по макета наистина ми става жал... и онзи подвижен състав на заден фон, който е нахвърлян.... някак отношението към хобито е занижено, да не кажа мърляво.
Приемете го като градивна критика!
Nenchev:
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=5177.msg114321#msg114321 date=1548661942 ---КОлеги
Извинете ме, но наистина не мога да се стърпя...
теглете една прахосмукачка. С целия тоя гипс и боклуци по макета наистина ми става жал... и онзи подвижен състав на заден фон, който е нахвърлян.... някак отношението към хобито е занижено, да не кажа мърляво.
Приемете го като градивна критика!
--- Край на цитат ---
Напротив! Крайно време беше някой да го каже... Ще вземем мерки по спешност. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия