Здравейте Корифеи,
Вие, в реалния моделизъм - ХО, ТТ, Н, и вие, копи-пейст корифеи в резолюция 195 гига пиксела ( цък:
http://sh-meet.bigpixel.cn/, както и вие, сюр-реалисти-моделисти, за които 1:87 и е 1:78 е все тая, важното е 1:69 да е!
Та онзи ден, докато пазарувах в Кауфланд - зарзават, пещерска ракия и телешко шкембе (измито!!!), попаднах на един модел на Majorette (или Maisto)...все тая...та: моделчето беше на Ford Model D от 1932:

Тъй като съм от култовото покеление на седемдесетте години - ретро-хот-род-автомобили са ми в кръвта - не се сдържах, и отклоних средства от семейния бюджет - 4.99 лв, с надеждата жената да не забележи неправомерното разходване на средства и да не последва Панамска криза.
После, по неведоми за мен пътища ми попадна една картинка на Boston and Maine railroad. Повярвайте ми, до ден днешен се опитвам да намеря източника в Гугъл, ама - йок!...добре, че си я свалих и я качих в снимка.бг:

И вчера, какво ми трябваше, да споменавам на колегата Тошко, че би било маниашко да го сложим на релси....Колегата Тошко е особена птица. За него е непонятно защо трябва да се регистрира в регистри, за да може да показва творчеството си. Та заради това не е част от този така много уважаем корифейски форум - не ще да си дава личните данни и това е!
Та, колегата Тошко, с риск за живота си (сряза си гадно два пръста с макетния нож) за миналата вечер сътвори това:

Ама не е само това, ами има и мало Ютюб:
https://youtu.be/9HAYFDR2CsMОбаче, понеже токоснема само от задните колела, та има малко зор - запича на стрелките. Казах му да трае, докато спретнем предната 2 осна талига, ама на!
И за капак на всичко - не знам как успя, ама го натъпка допълнително с олово, та да не изхвърча на 360 завои - все пак е с мотор Bambucha...опа, Бамбуча беше вид фанта от преди няколко години....мамбауча...мабучи...сетих се: Mitsumi - оригинално, от aliexpress.com - 95 цента бройката...Утре ще му снимам карантиите, че днес, все пак е светъл Зарезан празник и Carmenere, реколта 2015 на Santa Helena, Chillie си казва тежката дума...
п.п. Остава да го подходим в стил Цар Борис Първи и Боян Расате и да му ръгнем едни SMD-та, та да светне...Само да не заприлича на паметника на цар Самул в София...
п.п.2 За феновете на 195 гигапиксела - разлики има, ама Уот Дъ Фак...имаме си Форд на жп-трасето, а не 300Х зуум на обектива...