Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ 04 - Казанлъшка версия.

<< < (3/7) > >>

piko1:
Аз все пак да попитам машина от коя партида правиш първата или втората понеже "леко" се различават

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5197.msg114641#msg114641 date=1550433975 ---Мистър Пач, както винаги!

Когато всички критици решат, че това е моделът - Пач, имаш един кит от мен!

П.п. не съм чел темата.   Не е просто.  Ето, аз вече 4 пъти свалям боята от една руска 120 т цистерна, защото не мога да го докарам до желания резултат...

--- Край на цитат ---

Колега случайно пробвахте ли новите бой на amazing art много добри Бой за жп моделизма особено що се отнася до рал

Krasi Tankista:
Че то е ясно. Виж тифона  ;D

piko1:
Ок ето ги мойте 2 цента
Жалузите са прекалено дълбоко вкопани в самия модел на покрива детайлите са прекалено дебели и извън мащаб колега Краси танкиста на мен пък ми изглежда че тази коруба е смесица между двата варианта

Krasi Tankista:

--- Цитат на: piko1 link=topic=5197.msg114709#msg114709 date=1550625583 ---Ок ето ги мойте 2 цента
Жалузите са прекалено дълбоко вкопани в самия модел на покрива детайлите са прекалено дебели и извън мащаб колега Краси танкиста на мен пък ми изглежда че тази коруба е смесица между двата варианта

--- Край на цитат ---
За жалузите е по скоро проблем предизвикан от допуските на 3д - то за принтиране. Има си такива изисквания за различните видове принтери, пък и само по снимката без измервания....... :hi:Покривните детайли - същият случай. За да определиш по тези снимки, че корубата е смесица между двата варианта, първо трябва да си наясно какви са разликите между тях. Най - основната разлика е наличието на тифон върху първите тридесет машини. Другата разлика, е че рамите на вторите двадесет са по къси с 60 милиметра, това прехвърлено в мащаб е по 0.34 мм от всяка страна. Как точно го хвана гледайки само снимките?  :mda:

Nenchev:
Тъй като разработването на един модел си е сериозна (инженерна) дейност свързана с размери, допуски и отклонения, понятия като "прекалено", "твърде", "не достатъчно", "извън мащаб" са, меко казано абсурдни и непрофесионални.  Професионалистите работят с точни числа и размери, като 0.34 мм например...

Друг е въпросът дали има смисъл да се правят 2 коруби заради тези 0.34 мм...ако човек е майстор ще ги докара с кит и боя  :dirol: :music:

п.п.  Тифонът е на пин.  "Кеф ти риба, кеф ти паламуд" се казваше в един култов филм. :blind:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия