Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ серия 47

<< < (6/6)

Vlado:
Не съм сигурен, че е идвала на проби. По спомени са водени единствено преговори за закупуване.

piko1:
И аз помня такова нещо възможно е Деянов в том.2 да го е пропуснал или май в том 2 дори 61 липсваше
Според чехите S 499.2002 ( 263 002 ) е идвал на проби у нас вече го намирам в няколко източника... Странно

Vlado:
Пак по спомени преговорите са водени някъде около 1989 г. Ако тогава е идвал за проби такъв локомотив, щеше да има и снимки, а такива аз не съм срещал.

Послепис:
Оказа се, че май не съм прав. Поразрових се и открих това от потребителя semafor във форума за българските железници:

"Колкото до другия локомотив - S499.2002 и серия 47 историята тук не е много словоохотлива. Локомотивът е идвал у нас и е преминал успешно изпитанията. Поръчката е изглеждала сигурна като от БДЖ дори са предвидили за локомотивите отделна серия, а в заводите в Пилзен са били запазени номера за предвидените бройки от евентуалната доставка. В крайна сметка всичко се проваля поради високата цена която чехите искат - в онези години икономиката на НРБ е навлязла в спирала надолу и просто в онзи момент средствата които са били нужни за осъществяването на серия 47 се оказват прекалено големи. Според други обаче основната причина са влошените отношения между БДЖ и Шкода през онзи период поради създаването на подсерии 42 100 и 41 100.Каквато и да е истината тези локомотиви така и не са доставени за родните железници."

Източник: форум "Български железници"

Nenchev:
"Истината е някъде там...", А корубата и скоро моделът - при мен...

:dance1:

piko1:

Там в тази тема пише че става въпрос за 88 година дали случайно някъде в ЖП транспорт няма информация интересно...

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия