Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Модел на склад от Artitec

<< < (2/4) > >>

piko1:
Както каза Краси вече с нагряване се изправят тези части най добре
С вряла вода 80-90 градуса потапяш за 5-10 секунди и връщаш формата но вече е късничко

Vlado:
Справих се с проблема:

Залепих покрива и стената с каноконлит, като веднага след нанасяне на лепилото с натискане напаснах и се получи.

После обработка:

Реших да си усложня живота, като направя на новата стена праг откъм покрива подобно на другите стени:

В останалата си част покривът е направен с имитация на чакъл върху него. За да няма разлика между ново и старо реших да сложа "чакъл" и на новата част:

Разликата в цвета ще изчезне с боядисването на покрива.

Следва продължение...

Adrian:

Къде си предвидил да го сложиш ?

Vlado:
За клуба е, на гара Плевен.

Vlado:
И аз да се отчета с напредък:

Направих задната рампа. Реших да е по-широка заради предназначението - за товарните автомобили, на които ще се товарят стоките, дошли от железницата. Представям си я с натрупани на нея денкове, кашони, палета и пр.
За да е подобна на предната, преповторих вида и размера на имитацията на покритието - нещо като плочи или бетонна разливка във формата на правоъгълници (отпред има само един ред):

Има си и стълби също с размерите на тези отпред:

Вчера, докато разглеждах снимките, се самозаподозрях, че съм направил гаф, каквото и се оказа - лепейки рампата за склада не съм проверил ъгъла на залепяне, който се оказа далече от 90 градуса (затова на снимките рампата сякаш виси). Разлепих, залепих отново и вече всичко е окей.
Залавям се със задната козирка, която ще бъде по-дълга и малко по-различна от тази отпред, както и с китосване и шлайфане на всички места, за които се налага това.

Следва продължение...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия