Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Пи ( БДЖ ) 04.314 - Hot rod
IKAR:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5240.msg115772#msg115772 date=1556777932 ---
Ето, таман от зоната на влияние на IKAR : http://eisenbahncanada.com/?models=wuerttemberg-class-b-coeln-steam-locomotiveho-0095 Що се отнася до ецването, мисля че по - добре е да се ограничиш с чука и длетото. :pleasantry:
--- Край на цитат ---
То дава ли ти сърце да сложиш такъв локомотив на релсите и да го съдереш от каране? Ми просто няма как.....
Nenchev:
Първият път не ми се отвори нещо линка. Ама сега го видях - припалвам веднага галваничната вана.... :prankster:
Krasi Tankista:
--- Цитат на: IKAR link=topic=5240.msg115789#msg115789 date=1556811395 ---То дава ли ти сърце да сложиш такъв локомотив на релсите и да го съдереш от каране? Ми просто няма как.....
--- Край на цитат ---
То първо трябва да ти разрешат да си го купиш. ;D
IKAR:
Знам ги тези хора, на 12 часа с автобус от мен са, и са китайци между другото. Неслучайно имат доста модели на китайски прототипи. Ричмънд е близо до Ванкувър, а във Ванкувър така стана, че средностатистическият канадец не може да си позволи да живее - няма работа (освен ако не си в недвижимите имоти) и животът е адски скъп - ако аз в момента плащам 1000 долара за тристаен апартамент, във Ванкувър ще ти вземат поне двойно за гарсониера. Това е защото богати китайци, продали си суперскъпите кутийки в Хонг Конг, "инвестират" в имоти. И тези хора с нищо не допринасят за развитието на канадската икономика, само дето е пълно с 16-годишни пичлемета с Бентлита....Но канадците сами си го направиха, хак да им е.....И това въпреки ширещата се престъпност и наркомания в този град. Често срещано явление е линейката да закъснее, когато наистина трябва и е застрашен човешки живот, заради епидемията от колабирали наркомани, които следва да се откарат в болниците....Предимството е относително топлата зима в сравнение с останалата част от Канада, но пък няма пролет, лято, есен, в 9 от 10 дена вали....Да се върна към въпросните хора - казах им директно, намерете ми на такава цена, каквито сте обявили, модел (1500-1600 долара) в 1:32 или 1:45 и ще си го взема с удоволствие. Реално погледнато тези цени в Канада не са толкова страшни - в пъти повече отиват за храна - едно пазарене в най-евтиния супермаркет ти е 350-400 долара, и го "изяждаш" за няма и две седмици. Вътрешните полети за семейство струват колкото един от моделите на снимките......А данъчните си знаят работата и голяма заплата значи направо огромни данъци - примерно на 5 хил. долара бруто вземаш чисто 4 хил. , а на 10 хил, което е огромна заплата и рядко я дават, накрая вземаш чисто пет. Има много малко супербогати хора, но те са стари канадци и/или имигранти с наследствени имоти и богатство. В САЩ е друго - там и значително повече получават, и по-малко данъци плащат, и абсолютно всичко им е по-евтино, но а се разболя, а с теб е свършено, не говоря за проблемите с "полицията" и със супер либералния режим за оръжията. От вчера ми дадоха да обучавам нова колежка от Германия - викам си щом и от Германия почнаха да идват в Канада (където не е хич розово) представям си колко терсене е станало в Германия.....
Nenchev:
Да, ама Hot rod културата идва от САЩ, така че, моля по темата.
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия