Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model

Lokomotiva S489 1:87 / Ламинатката на Тechimage

<< < (6/20) > >>

vesko76:

--- Цитат на: ivo link=topic=5327.msg118752#msg118752 date=1589549914 ---Продължаваме с цветовите проби.
--- Край на цитат ---
Няма никакви снимки в публикацията.

ivo:

Величко:
Предполагам прозореца над вратата на кабината, няма да го има на модела?

ivo:
По горе съм написал, че донора е китайски ;)

mitko0888:
ivo,

От първите ти снимки с цветове аз не виждам нищо.
От сегашния пост виждам първите две снимки, на останалите пак имам тухла ...

От двете които се виждат какво мога да кажа:
Преди време пръсках моята картонена баба меца ето тук. И двата детайла са с една и съща боя, но на различна основа - едната със сив грунд, другата - без. И на живо, и на снимките - изглеждат съвсем различно. След това за рамата Краси каза че съм уцелил цвета ца бг еп. 2, и наистина на живо ми стои много истинско. А пък боичката е рал 3000 - само нея съм ползвал в чист вид на всичките си снимки - огнено червено, което според мен няма нищо общо с българското червено.

Най добре е да снимаш модела и да сравняваш на екрана снимката на модела със снимката на оригинала. А не самия модел със снимка на оригинала. И ако може модела да го снимаш на вън, на естествена светлина. И снимката на 42.081 за не е от списание, а да е директно от апарата, без обработки.
Или да се разходиш до гарата и да снимаш модела на фона на един локомотив. 42.081 в последните си дни беше със стандартното червено от 43-45, поне по моите спомени. Надявам се и ревизията ще е от годините на тази ливрея.

В момента ми се вижда леко доматен, но все пак смятай че по цветовете и музиката хич ме няма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия