Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model

Lokomotiva S489 1:87 / Ламинатката на Тechimage

<< < (5/20) > >>

Krasi Tankista:
Красене, аз също имам тази инструкция, но ето тук съм снимал току що боядисан локомотив при който е точно обратното:

Освен снимките аз изрично проверих с какъв цвят е боядисан коша и той е РАЛ 3020 - Транспортно червено

Ето и карминова 42 - ка, въпреки че е с друга ливрея и ясно се вижда, че тя не е 42 081.0:

Прави впечатление, че тази която е на заден план не е карминова, което потвърждава твоето мнение, че са боядисвани в най различни червени.

Ако в проекта не беше предложена 42 081.0, тази дискусия би била излишна. Според мен обаче, като е гарга да е рошава.
 :yes:

KRAKOMOBILA:
Както ти сам си установил и вече казах - всичко се боядисва с червено... каквото попадне в склада. Останал е много транспортен - праскаме транспортен по цялата машина... често се случва всяко депо да си има различен нюанс. 42 081 е "боядисвана" според шаблона последно във Варна през април 2009 - което не е вярно, просто е понамацана тук-там - реално последното и цялостно боядисване според мен е през 2001-2002ра година и от тогава боята доста е сменила нюанса си - според мен е трудно да се определи точно какъв РАЛ е използван още повече през снимки... реално и няма снимки на 42 081 след последната и боя.

KRAKOMOBILA:
Това е най-старото което съм намерил като снимки на 42 081 след последното и боядисване

Krasi Tankista:
Красене, благодаря ти за тази снимка. Нямах такава. Е поне е ясно, че не е кармин.
 ;D

ivo:
Продължаваме с цветовите проби. Прототипа е китайски и не се ангажираме с точност на детайлите, както и с качество на прецизност на полагането на боята.
Проверяваме как стои червения цвят. В момента е използван RAL 3002 Carmine red и RAL 9007 Grey aluminium. Имаме още два донора и ще пробваме и с RAL 3020 Traffic red и RAL 3001 Signal red.
Както винаги се стремим да помагаме при създаването на модели, максимално близки до истинските. По проекта в момента работим заедно с Васко, Спас, Красен и всички които ни писаха на лична, изпращаха снимки и инфо за локомотива.
Приемаме съвети и информация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия