Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model

Lokomotiva S489 1:87 / Ламинатката на Тechimage

<< < (14/20) > >>

Krasi Tankista:

--- Цитат на: toniemi link=topic=5327.msg119635#msg119635 date=1600749634 ---Краси,това са бели кахъри...
Все пак са макро снимки,човешкото око не ги очита тези неща като модела е пред теб....
Нооо,ако намалят цената със стотина евра....ще ги преглътнем... :spiteful: :spiteful: :spiteful:

--- Край на цитат ---

Всъщност аз не знам колко струва, но 100 евро е много голяма отстъпка. Е, ако цената е 1200 евро, не е толкова голяма.......Пък ти нали си с марклински релси. За теб я правят PIKO. Имаш алтернатива в този смисъл. Освен това всички знаят, че аз съм против това да се преглъща един или друг дефект, само поради факта, че даден производител е монополист. Да прототипът е сложен, но след 10 години разработка, някои неудачни моменти е редно да бъдат изчистени. Така или иначе модела е изпратен за оценка, а тя не може да бъде еднозначно отлична в този случай. Мисля, че ако преглъщаме такива елементарни недоделки, които развалят общото добро впечатление, само олекваме като клиенти. Все пак, както написах по - горе има алтернатива от PIKO и трябва производителят да се съобрази с корекцийте направени от клиента. Още повече, че въобще съществува такава възможност....... 
 ;D

Nenchev:
Краси,

да разбирам ли, че китайците са се справили по-добре с боята на Piko, отколкото чехите с БДЖ-то?

Nenchev:

--- Цитат на: toniemi link=topic=5327.msg119635#msg119635 date=1600749634 ---........
Нооо,ако намалят цената със стотина евра....ще ги преглътнем... :spiteful: :spiteful: :spiteful:

--- Край на цитат ---

Тонка,

цената на производител на един такъв модел, според сложността на модела е между 80 и 130 евро - за големите европейски производители, които произвеждат в Китай. Тук говорим за малка серия, европейско производството - цена около 150-170 евро.  Имаш 2-3 евро транспорт, разходи на дистрибутора, печалба за дистрибутора и евентуално ДДС, ако се продават по официалния начин....От къде да дойдат тези стотина евра отстъпка, при положение, че на сайта на чехите е обявен за 270/330 евро продажна цена за краен клиент?

Величко:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5327.msg119638#msg119638 date=1600765075 ---Краси,

да разбирам ли, че китайците са се справили по-добре с боята на Piko, отколкото чехите с БДЖ-то?

--- Край на цитат ---

В чешкия форум реват, че ПИКО тотално са объркали жълтия цвят. Нямал нищо общо с този на оригинала.
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=15&t=12658&p=279136&hilit=Lamin%C3%A1tka#p279136

Krasi Tankista:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5327.msg119639#msg119639 date=1600767059 ---Тонка,

цената на производител на един такъв модел, според сложността на модела е между 80 и 130 евро - за големите европейски производители, които произвеждат в Китай. Тук говорим за малка серия, европейско производството - цена около 150-170 евро.  Имаш 2-3 евро транспорт, разходи на дистрибутора, печалба за дистрибутора и евентуално ДДС, ако се продават по официалния начин....От къде да дойдат тези стотина евра отстъпка, при положение, че на сайта на чехите е обявен за 270/330 евро продажна цена за краен клиент?

--- Край на цитат ---

Колко бройки всъщност е тази малка серия? Ако е в рамките на 150 - 200 всичко трябва да е перфектно, ако са 2-3 тогава може и да се допускат някои неточности. Тези дефекти, на които аз обърнах внимание са единствените, които видях. Моделът има много повече преимущества, отколкото недостатъци. При това последните не са принципни, а по скоро от немърливост при подготовката на демонстрационния образец. Много хора дори не биха им обърнали внимание, както справедливо посочи Тонката. Просто до перфектността има само една малка крачка и тя трябва да бъде направена. Доколкото разбрах моделът се движи идеално с хубав мотор е и е проектиран доста съвременно. С интериор и т.н. екстри напълно си заслужава цената. Чудесно е, че производителя е решил да направи българска версия на локомотива. Ние само трябва да помогнем за това тя да е идеална....

За цветовете няма да говоря, защото не съм виждал на живо нито този, нито модела на РIKO, но в интерес на истината цветовата комбинация на чешкия стои доста убедително. При PIKO боядисването е било основен проблем, както разбрахме от рекламните филми, но те са се справили доста професионално. Ще го видим като дойде.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия