Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на влакове
JesusBlack14:
Ето и една авторска снимка и от мен. Като голям фен на зъбчатката на Фурка,тъй като пак съм в чужбина, реших отново да се снимам на една от тези великолепни машини. Този път дори си поговорихме с машиниста и той ме пусна вътре :)
Тези красоти блестят като диаманти, въпреки възрастта си. На това му викам качествена реставрация. Знаят си работата Швейцарците. :good:
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=534.msg79879#msg79879 date=1341309748 ---
--- Цитат на: lubomir link=topic=534.msg79878#msg79878 date=1341308944 ---Затова въпреки, че сме странат в ЕС с най-малко индустрия, дишаме най-мръсния въздух в ЕС.
--- Край на цитат ---
Е, с това не мога да се съглася. В София и другите големи градове може би, но в моят град няма никаква индустрия и сутрин в града пеят всякакви пойни птици, включително и славеи, които както е известно недолюбват мръсен въздух. Ходил съм в доста други държави и не съм забелязал подобен феномен.Е, чистичко е при тях - спор няма. :hi:
--- Край на цитат ---
Любомир е точен - или е чел последната европейска статистика на Европейския комитет, или просто има шесто чувство, което всъщност не е необходимо, но България е на първо място в момента (май 2012) от всички страни в Европа по наличие на прахови частици във въздуха. При това забалежете - последните замервания не били променили кардинално класацията, въпреки че по това време тук валеше дъжд с всеки ден.
А пойните птички Христо, отдавна не са критерий - аз живея буквално в центъра на София (все пак съм кореняк)
и всяка сутрин, особено сега, когата не затварям прозореца денонощно (но праха е в промишлени количества!!!),
ме будят поне три вида пойни птички - славеи, синигери и нещо което наподобява горска зидарка (не съм специалист).
Иначе освен "редовните" гълъби, гугутки и свраки, напоследък все по-често чувам и кълвачи, както и нощно време - кукумявки.
В някои квартали на София редовно се намират и гларуси (от бунищата най-вече идват),
така че това не е критерии за чистота на средата,
а по-скоро за приспособимост на дивата природа в големия град!
:hi:
Adrian:
:blush2: и аз така , будят ме славеи и Лили Иванова :give_heart: понякога !
BaHkaTa:
Мен ме будят съседите и трамвай номера 3,8,10 8) Но истина е че от прахта отърване няма :bad: Един ден ако се избърше прахта от мебелите, на следващия ден можеш да си напишеш името. :paint:
BateYavko:
--- Цитат на: gzo link=topic=534.msg79877#msg79877 date=1341305702 ---Някой има ли представа как се чисти от прах вудерланда ?
--- Край на цитат ---
Добра забележка!
Мисля че им е проблем, щото има доста прах по Макетите /да, с главно М/. Също и доста от влаците поскърцват. Ама те нямат почивен ден в годината и е отворено от сутрин до късно вечер, та незнам кога сколасват да чистят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия