Наистина не съм присъствал на такава товарна дейност. А и мнозина могат да се похвалят, че са били там.
Пиша защото е форум за споделяне и разисквания. Всичко е по-просто - не се сетих за рампите по дължина.
Заради танковете които сам казваш, че са 70 тона помислих, че става въпрос само за челна рампа.
А товаренето от челна рампа е в пъти по-бързо от маневрирането на МПС-та от странична рампа.
Пък и ми е любопитно как 70 тонен танк ще се завърти и намести на платформата без да разпердушини настилката която е от дъски.
Да не говорим, че при такова наместване (което не всеки механик-водач ще съумее да направи)
центъра на тежеста постоянно ще е на ръб да се обърне цялата платформа. Времето със сигурност е по-голямо при такова товарене. И те така...Крана не знам колко е и не ме интересува чак пък толкова. Извинявай че писах тук в "твоята" тема.
Мислех си че ще науча нещо, но просто забравих че това е български форум.
"В английски форум:
Нещо не знаеш - задаваш въпрос - знаещи ти отговарят - ти благодариш!
После пишеш за резултата който си постигнал(или не).
В руски форум:
Нещо не знаеш - задаваш въпрос - знаещи и незнаещи ти отговарят - на свой ред те ти задават въпрос!
Ти отговаряш и после някой от тях описва как по-лесно сте се справили с проблема.
В български форум:
Задаваш въпрос - всички почват да ти обясняват колко си тъп и как можело само ти да не знаеш отговора.
Но никой не ти отговаря по същество...и ти никога не пишеш какъв е резултата (добър или лош) защото те е яд,
че си попитал даже!
Та така Стан - прощавай че съм писал в темата по която ти си най-сведущ...