Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Архитектурни детайли и аксесоари
eurostar:
Това със ситопечата не мога да го свърша в Монреал, защото даже не знам към кого да се насоча. Мога да опитам като се върна в България. Тук разполагам само с лазерен принтер.
Повечето флагове са в пропорция 2 към 3. Изключение правят само някои държави като Белгия и Швейцария, например. Тази таблица дава препоръчителните размери на флага спрямо височината на пилона:
Височина на пилона Размер на флага
----------------------------------------------------------------
Малък обреден пилон 90 х 135 см
600 см 110 х 165 см
750 см 140 х 210 см
900 см 160 х 240 см
1200 см 210 х 315 см
1500 см 270 х 405 см
1800 см 330 х 495 см
2400 см 450 х 675 см
3000 см 570 х 855 см
----------------------------------------------------------------
Аз мисля, че моите пилони са около 9 метра и изработих флаговете в мащаб N в съответствие с препоръките от таблицата. Ето го и самия файл:
Сега остава да купя хартията и да започна проби.
Nenchev:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5340.msg119240#msg119240 date=1593402534 ---
ПП2. Жалко,че не става за пластмасови модели поради печенето, но пък за месинговите се е "утепала"!
За кои месингови Пламене? Коя боя издържа печене на 250 градуса по Целзий? ......
--- Край на цитат ---
Има специална високо температурна боя - използва се за печки. Само малко е проблемна цветовата гама... :lol: :lol: :blink:
pach:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5340.msg119240#msg119240 date=1593402534 ---
ПП2. Жалко,че не става за пластмасови модели поради печенето, но пък за месинговите се е "утепала"!
За кои месингови Пламене? Коя боя издържа печене на 250 градуса по Целзий? Освен това загряването до такава температура ще компрометира спойките, направени с нискотемпературен припой. Ще има пряка опасност от разпадане на модела......
:yes:
--- Край на цитат ---
А защо на максимална температура тези 25О°С?
За къде бързаме?!
Първо изпичане 7О до 1ОО!
Ако го печеш на 7О,ще иска малко повече време.
3О минути.
Второ изпичане 2ОО до 25О.
При 2ОО за 2О минути.
Сигурен съм, ме тонера ще се запечата и на 15О°С за ...да кажем 3О минути.
Колко ти е нискотемператерния припой и от коя марка?
Аз ползвам стандартен за 32О-4ОО° със съответните щаблони обаче, както и щипки за температурнао отвеждане.
Но това е друга бира!
Виж, боята може би ще е проблем,. щото най-малкото ще си смени RAL-а!
Ненчев, може би ще си ги боядисаш ти моделите с "Щъркел"!?
Не разводнявай темата с шегички все пак...
Краси, иначе си прав - за плоско печатане, ситопечат е най-подходящ...
ама става въпрос за едно листче колкото цигарена кутия все пак.
Следващият път ще пратим Жорж на Луната, да провери дали е там американския флаг и дали все вее!
;D
Nenchev:
о, не. Аз ползвам оксидни бои. Разтварям ги в три нитро толуол - на глицеринова основа и мажа с четката. Ама мноооого внимателно.
eurostar:
Намалих пилоните на 8 метра, тоест кръгло 5 см в моя мащаб. Намалих и флаговете съответно. Освен това потъмних белия цвят с 5%, за да не ми бляска по макета. Знаете, че в природата по принцип няма чисто бяло и чисто черно. Получи се това:
Има един интересен факт, че пилоните на гарата в Страсбург са 35, а знамената на държавите са 27 + ЕС = 28. Те са сложили няколко знамена на ЕС, за да нямат празен пилон. Аз ще ги сведа до 30 за по-лесно. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия