Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Архитектурни детайли и аксесоари

<< < (4/5) > >>

Nenchev:
Струва ми се, че мястото на сгъвката трябва да е широко, колкото е диаметъра на пилона, за да може да се увие около него и да не доведе до скъсяване на знамето.  Примерно, ако пилонът е ф0,5 мм, сгъвката да е 1,5 мм или всяка страна на знамето да е с 0,75 мм по-дълга, за да компенсира увиването.

Не, че ще личи на макета, ама все пак някой може да дойде да го разгледа с лупа и шублер и тогава - Биг проблем...

mitko0888:
Може и да умножиш 0.5 * 3.14, любимото число на Ненчев, и тогава ще е съвсем тамън. И до добавиш малко за да може да се пързаля по пилона ...
Ама те, байраците, не висяха ли на едни такива въженца, а не на пилона - това вече е Биг проблем. Трябва байрачето да се залепи около едно телче - въженце, а не около пилона. Ако беше в по-едър мащаб, да им направиш на тези 30 пилона по една ролка горе, и една долу, ама в N ще стане и само така.

eurostar:
В един магазин за художници и занаятчии намерих сребърен конец, който мисля да използвам за тази цел. Разгледах истинските пилони и те нямат макари, а само едно въженце, което влиза в пилона над и под знамето. Може и да е закачено на някакви малки куки, които обаче не могат да се видят на снимката.

Krasi Tankista:

--- Цитат на: eurostar link=topic=5340.msg119258#msg119258 date=1593523990 ---В един магазин за художници и занаятчии намерих сребърен конец, който мисля да използвам за тази цел. Разгледах истинските пилони и те нямат макари, а само едно въженце, което влиза в пилона над и под знамето. Може и да е закачено на някакви малки куки, които обаче не могат да се видят на снимката.

--- Край на цитат ---

Тоя конец колко е дебел? Да не се окаже, че е тел. Според мен трябва да ползваш нещо тъничко и не е задължително да е сребристо. Може конец от чорапогащник например или нещо от този сорт, а може и най - тънкото плетено влакно за риболов. Мисля, че имаше 0.07мм.
 ;D

mitko0888:
Гледах някакви филмчета за модерните байраци. Сега въжето не се вижда когато е вдигнато знамето, то е скрито вътре в пилона, а на знамето отдолу има една халкичка, която е и тежест. Има доста хубави клипчета в тубата по въпроса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия