Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Попитай въпроси за някоя линия
Mart04ka:
Здравейте,искам да попитам за гара Витановци.Тя е разположена на 61 линия. Открита 1987 заедно с линията
закритата някъде 199Х години. Пътя на линията започва със стрелка малко след гара Разменна,след това преминава покрай село Мещица. Следва гара Витановци. По нататък минава още няколко селища и стига до РП Спартак и гара Батановци. Също е имало идея линията да е пътническа,но за съжаление не се реализира. Сега минават само товарни. Много ми е интересно какво е правила гарата от откриването до закриването си.
Mart04ka:
На скоро разбрах за съществувал клон около 1200 м.. Той е по линията София-Банкя. Започва на завоя при Божурище и минава през няколко предприятия. Пресича бул.Европа и продължава до него отива до някакви порутени сгради. Нито знам кога е открит,нито закрит. Сега съществува само до бул.Европа.
jopeto:
Отива в момента до сградата на Schenker. Това разколонение, вероятно някога е ходило и до летището. Разклонението е интересно защото е със стрелка на открит път. Или за по-кратко СОП. Ключ-жезълт е на гара Волуяк. Има една сграда, която се води завод ТЕРЕМ Срещу нея се виждат остатъци от линия, точно до шосето. може там някога да е имало прелез. А иначе темата ти е по-редно да се обедини с темата " Изчезнали ж.п. линии и малко известни съществуващи клонове".
Mart04ka:
Off-Topic:
--- Цитат на: jopeto link=topic=5415.msg121488#msg121488 date=1618731257 ---Отива в момента до сградата на Schenker. Това разколонение, вероятно някога е ходило и до летището. Разклонението е интересно защото е със стрелка на открит път. Или за по-кратко СОП. Ключ-жезълт е на гара Волуяк. Има една сграда, която се води завод ТЕРЕМ Срещу нея се виждат остатъци от линия, точно до шосето. може там някога да е имало прелез. А иначе темата ти е по-редно да се обедини с темата " Изчезнали ж.п. линии и малко известни съществуващи клонове".
--- Край на цитат ---
Благодаря
Mart04ka:
За още един клон. Той започва от гара Пазарджик завива и продължава на юг. След това отново завива,но на изток покрай Главиница там има малко нещо като гара,но не е. След още един завой на север минава някакъв завод и отива до съборена мина. (Не знам как се казва тя).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия