Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Ръжда по релсите, как се имитира ?

<< < (2/7) > >>

Maktub:
С аерограф има опасност да зацапаш главата на релсата и после локомотивите да не правят контакт. После ще трябва да я чистиш... Ето тук
Владо е показал оръждавен глух коловоз, както е дал и номера на боята, която е използвал.

Vlado:
Според мен само с четка трябва да се боядисва. Работи се много внимателно, като по възможност се боядисва и глава релса от страни (много е трудно, защото е адски тънко). А ако зацапате отгоре, парцалчето в другата ръка и внимателно чистите до блясък метала на релсата. Това е в общи линии.

jopeto:
Мерси Владо  !

rambo001:
Ето и друг вариант;http://www.youtube.com/watch?v=EEJUDo7Uw94     .Аз пробвах с четка и най-обикновен грунд за метал, и ми хареса само трябва малко да се разреди. Това е за по-неизползваните коловози, а за главните се добавя и малко черна боя

lubomir:
Най-качествено става с аерограф от двете страни на всяка релса. Проблема със зацапването на главата се решава, като след напръскването главата се минава с мек парцал до сваляне на въпросната боя. Четката ... си е четка. Тя става за мазане не и за боядисване - мое мнение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия