Автор Тема: Стрелочен Пост  (Прочетена 5960 пъти)

dred77

• Trade Count: (2)
  • Sr. Member
  • Публикации: 392
  • Рейтинг: 337
Стрелочен Пост
« -: 27 Декември 2023, 22:00:59 »
 Привет и Честита Коледа на Всички съфорумци!
 Намерих 3d проект на Стрелочен пост в "пространството" :). Моделът е на Ненчев, Благодаря на който за споделеният труд.  :hi:

Добавих интериор и каменни текстури на основата и комина, като изгледах какви ли не клипове - имам поне 10 подобни поста в скриншоти от cabride клипове :

Тук е мястото да отбележа, че "тухлите" стават лесно, с леко нагрят поялник /материалът е силно температурно уязвим/.
 Мислех всички тези сгради да светват с ключета на тях /за по-лесно/, но ако сменим бутона с рид ампула лесно "пали и гасни" с магнит на пръчка например :)  :
Клип за консумация и смяна на състояние
 Избрах си 9v понеже някъде може да ползвам 3 LED последователно.
 Добавени табло и ключ за лампи от разпенено пвц:

Крайният резултат...има още какво да се пипне....:

Линк към целият албум

Трябва да се насърчават и децата за моделизъм според мен, затова Малкия като видя поста и взе да "подскача" за маркет, с табела, рафтове, скамейки, нямаше как да откажа за направата на "бутдка за цигари" , която той да боядиса:

На харесалите сградата, имащи желние за собственно развитие и направа, и понеже имам Имен Ден, на първите 5 които ми пишат, имащи мерак, ще пратя принтиран комплект за сглобяване-сграда /стени, таван, врата, прозорци/ и интериор /под с пулт /- без хората и масата, подобни хора има в алито/, без пари с транспорт за тяхна сметка по спиди примерно. Ще принтирам светло сиви както магазина на Хлапето, но и без това всички части се боядисват.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА 2024!!!! :drinks: :drinks: :drinks:

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4808
  • Рейтинг: 647
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
Re: Стрелочен Пост
« Отговор #1 -: 27 Декември 2023, 23:55:28 »
Страхотно! И аз имам 4 от тези постове на макета!

dred77

• Sr. Member
« Отговор #2 -: 29 Май 2024, 18:00:54 »
 Привет!
 След случайна разходка по някакви стари коловози на товарната част на гара Стара Загора, се натъкнах на много стари вагони, обрасли с треви и дървета в тях. Изглеждат отдалеч товарни, но може би са пътничеки :
.
 Като ги доближих, се оказах близо до ето този пост, който реших да си "перна":

Надали е имал наклон при прозорците, но реших моят да е с наклон:

Речено сторено :) :

Не е точно "копи паст" :), долу горе става.
 Който има интерес, ще му пратя файловете.
Линк към албума
« Последна редакция: 29 Май 2024, 18:02:57 от dred77 »

disrupting

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
  • Рейтинг: 4
  • TT III, IV епоха
« Отговор #3 -: 14 Юни 2024, 09:31:14 »
Чудесно е станало!!!! Какъв мащаб е Н0 или ТТ???

dred77

• Sr. Member
« Отговор #4 -: 08 Декември 2024, 23:25:17 »
 Здравейте!
 Естествено, че може да бъдат сглобени неща като faller 120108, но исках два коловоза да са под него, нямам и нищо надлезно по трасето, та ми се прииска да  създам подобно. Усещам, че леко глупаво звуча, но като цяло това което сътворих до момента е :
.
 Остава покривът, за който се чудя дали да е с прости керемиди, или по-новички.......

Между етажите има имитация на дъски, не са на снимките, понеже още не са залепени-"един по една"...
 Тези малките прозорци/на  floor3 /са боядисани, от седмица висят боядисани на терасата:
.
 Парапетите още не съм ги принтирал, ноо смятам, че няма да имам проблем с тях:
.
Подпорката:

Когато всичко стане както трябва, ще предложа на съфорумците файловете. Има и стълби между етажите.
 За осветлението- иска ми се аналогово да "препълвам" /осветявам етажите-с нещо като преместващ регистър/уж има много спец.инт.схеми..но още съм в търсене -ПРИЕМАМ ВСЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ на лични/, ако не стане, може би ще намеся-attiny13.
 Сега за Roco 45446. Попадна ми такъв на безценица, продавачът твърдеше, че "само буферите липсват",..... но липсваха и доста други части
 Има и други такива като Roco 45443,45444,45448....доста са, та добавките:

Не са баш copy/paste, ноо ако на някой ще му свършат работа, със радост ще му пратя файловете:

Тука леко се излагам..

Някакви щанги на талигите...

Цялата добавка/стълби, платформа, гума/:

IvanC

• Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • Публикации: 324
  • Рейтинг: 234
« Отговор #5 -: 09 Декември 2024, 00:15:55 »
Цитат
Някакви щанги на талигите...

Не са щанги, а генератор с ремъчен привод от едната колоос. На оста има голямо ремъчно колело, а на генератора - малко, т.е. повишаваща предавка.  :yes:

Регистрите не са аналогови. Аналоговият аналог на регистър е схема тука-има-тука-нема... опа, грешка и това е цифрово, искам да кажа схема със следене и задържане на сигнала (sample-hold).

Направо слагай любимия ти микроконтролер и прави управление както ти харесва!

Иван

dred77

• Sr. Member
« Отговор #6 -: 05 Януари 2025, 20:28:02 »
Първо Честита Коледа, и Щастлива да Ви е Новата Година!!!
Цитат на: IvanC link=topic=5646.msg125532#msg125532 date=1733696155
Направо слагай любимия ти микроконтролер и прави управление както ти харесва!
Иван
Чак да е "любим"..., евтин е, и си поръчах още-за други сгради. Има използваеми 5 "крака", без ресета / с него 6, но не ми се ползва за осветление/. Пуснат на 1.2Mhz-тотално да пестя ток, че от 1.01.25 вдигат и тока :) . Ето логиката: кратко натискане - сменя състоянието, задържане 3сек., допълват изход . Тука можеше да намеся и някакъв pwm /да се димират/, но става тегаво с настройките  от 1бутон. Така ще мога да осветя три етажа и тераса, ако третият се нуждае от ток над 20mA, ще се намесят транзисторите.
КЛИПЧЕ.
 В интерес на истината, осветлението не е голям проблем, отне ми доволно малко време-заедно с платките и празниците :) .
 Основният проблем ми е покривът, доста малки покриви съм проектирал, но този е толкова "тежък" /искам да е в един проект/, че на 14ядреният ми процесор, са му нужни около 5мин, за едно "запазване".
 Друг голям проблем е, след една крива /в моя случай ляво/, да следва веднага крива в друга посока, на вагони без кинематика. Тези Schicht, почти всеки път ми изскачаха тук:

Вече надявам се няма да дерайлират:

ЦЕЛИЯТ АЛБУМ
 Следва номер 2 /
 ПП.Ако някой от форума иска файловете за кинематиката или поста, ще ги предоставя. Както на всички други, които ми поискаха подобни, от този форум. Поздрави!

« Последна редакция: 05 Януари 2025, 20:40:35 от dred77 »