Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Серия 46.01 - 46.12 3D Модел.

<< < (21/22) > >>

R3vange2112:

Adrian:

това е уникален проект. Нямам думи за изпълнението!!  :hi:

R3vange2112:
Не знам дали е необходимо да правя този пост, но все пак ще го напиша. Преди няколко дни пуснаха ChatGPT Astra. Не знам доколко сте запознати, но това е изключително мощен AI агент, способен да работи с програми за 3D моделиране като Blender и не само работи с тях, ами дава и добри резултати. Способен е да направи цял 3D модел на локомотив само по скица. Вследствие на това вече бях обвинен в чужд Discord сървър, че моделът на 46 е генериран.

Мисля, че точно на вас не е нужно да го казвам, тъй като документирах всяка стъпка от процеса, но все пак. Не съм използвал генеративен AI за нито една част от изработването на 3D модела и не смятам да го използвам- нито за този, нито за евентуални бъдещи модели.

За мен ползването на такива инструменти е в разрез с всичко креативно в един човек. Удоволствието от разработката, проучването, моделирането и сглобяването е заменено с кратък допаминов удар от моменталното удовлетворение, че нещо се е случило бързо. Това лично за мен е в абсолютен разрез с цялата идея на изработването на модели.

Та това е. Отново казвам, най-вероятно вие сте хората, които най-малко имат нужда да чуят това, но мисля, че трябваше да се изговори.

Adrian:
 За съжаление или не, AI ще предизвика хората на много фронтове. Ще ни потопи от раз

R3vange2112:
Всичко над рамата е от изключително стар, груб и не особено точен тестов принт и ще бъде изцяло преправено.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия