Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Серия 46.01 - 46.12 3D Модел.

<< < (20/22) > >>

R3vange2112:
Да на снимката на 16-ката определено си личи.

R3vange2112:
Най-накрая завърших този компресор. Формата и пропорциите са взети от официалните схеми на Knorr. Оборудването до колкото се вижда от старите снимки. Мисля ,че горе-долу го докарах до оригиналната му комплектация.

R3vange2112:
Айде и един 1250 ватов, 25 волтов генератор на AEG да сложим. Не успях да намеря схеми на абсолютно същия, но намерих такива на много подобен:

За щастие сравнявайки старите снимки с нови се оказа, че май генераторът върху 46.03 си е оригинален (за разлика от почти всичко друго, което моделирах до сега  ;D) . Разлика намерих единствено в електрическата кутия, която е от страната на комина.

И за финал един beauty shot 

Дясната страна е върви по-бавно основно, защото абсолютно всички схеми изобразяват другата страна и всеки компонент трябва да го търся отделно. Дори нещо елементарно, като това да оцелиш правилната пропорция става много пипкаво и бавно. За щастие ми остана само един основен компонент от тая страна. Това:

Предполагам е питателния инжектор с отработена пара (както си пише) Fiedmann. Та ако имате негови схеми би било страхотно, аз лично освен нашите локомотиви не съм виждал немски с такъв тип, но и все още не съм търсил задълбочено. Не е фатално и без схеми имам достатъчно снимки, за да го докарам близко.     

mitko0888:

--- Цитат на: R3vange2112 link=topic=5696.msg126254#msg126254 date=1785788841 ---
(Image removed from quote.)

Предполагам е питателния инжектор с отработена пара (както си пише) Fiedmann. Та ако имате негови схеми би било страхотно, аз лично освен нашите локомотиви не съм виждал немски с такъв тип, но и все още не съм търсил задълбочено. Не е фатално и без схеми имам достатъчно снимки, за да го докарам близко.   

--- Край на цитат ---

Не знам дали ти върши работа:

R3vange2112:
Благодаря много. При обстойно разглеждане обаче се оказа, че е малко по-различен тип от този, монтиран на 46 и 03 (за които разполагах със снимки). Въпреки това ми помогна много да схвана логиката на водо- и пароразпределението. Е, ето го резултата:

Следва чиста доза спекулация от моя страна, но предвид това, което прочетох, и снимковия материал, с който разполагам, мисля, че това е начинът му на работа.

С този компонент мисля, че приключих с моделирането на основните компоненти на локомотива. Следват осветлението, прекарването на още тръби, завиването на още хиляди болтове, както и моделирането на още няколко по-малки компонента. Казано накратко – полиране на 3D модела. Абе, вижда му се краят на основното 3D мацане и започва борбата с превръщането му в нещо, годно за принтиране.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия