Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Серия 46.01 - 46.12 3D Модел.
R3vange2112:
Ще го коригирам. Когато завърша осите ще ги "ригна" заедно спрямо допустимите им движения. Не успях обаче да намеря информация за отместването на задната талига. Само в една от схемите има написано +-110мм +-67,5мм, тъй като в няколко източника пише, че завъртането е +-110мм предполагам тогава 67,5мм е страничното отместване.
mitko0888:
Страничното отместване на централния болт на талигата е +-110 мм.
R3vange2112:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5696.msg125736#msg125736 date=1745935782 ---Страничното отместване на централния болт на талигата е +-110 мм.
--- Край на цитат ---
Ахаааа, мисля че разбрах най-накрая. Страничното в болта ограничено от ресорите е 110мм, както казваш, а общото завъртане + отместване на преданата ос на задната талига е 67,5мм. Сега разбирам и този пасаж от Die Locomotive, защото без този контектс ми беше малко неясен. Благодаря много!
--- Цитат ---Schiebbar u. hat die I Achse plus/minus 35 mm, die VI plus/minus 25 mm seitliche Verschiebbarkeit. Die vordere Laufachse ist mit der I Kuppelachse zu einem Krauss-Drehgestell vereinigt und hat eine seitliche Verschiebbarkeit plus/minus 135 mm. Das hintere Drehgestell hat ein Drehzapfenspiel plus/minus 110 mm, sodass die vordere Drehgestellachse plus/minus 67,5 mm verschiebbar ist.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Axles are laterally adjustable: axle I has a lateral shift of ±35 mm, and axle VI has ±25 mm. The front leading axle is combined with the first driving axle into a Krauss-type bogie and has a lateral mobility of ±135 mm. The rear bogie has a pivot play of ±110 mm, so the front axle of the bogie can move ±67.5 mm laterally.
--- Край на цитат ---
IvanC:
Има ли напредък?
Чакаме с нетърпение!
&bgflag
Иван
R3vange2112:
Доста работа имах тези месеци и не ми остана много време за работа...така де. Все пак има напредък. Бавничко е, все пак се уча докато го правя (буквално не бях отварял Blender преди да го почна) и някои неща не се получават както искам за други се връщам и преправям...Дълъг проект ще е, но за сметка на това се занимавах да моделирам неща, които никога няма да видиш в завършения модел ;D. Иначе почвам да виждам първият истински зор, защото в Blender лесен начин за правене на отлети елементи просто няма. Особено при комплексни отливки като цилиндъра и шибъра, за сега съм избрал компромисен вариант подлежащ на промяна с напредването на уменията ми. Другото нещо, което успях да свърша е да завържа предната талига и връзката и с първата сцепна колоос.
Почват и скиците да стават по-оскъдни, както и информацията с която разполагам. Например някой дали има идея какъв диаметър е оста на буталото и съответно на шибъра?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия