Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Поддръжка и профилактика на локомотиви.

<< < (6/7) > >>

staff123:
Оказа се, че проблема май не е в смазката, а в самия мотор. След след смазването (с масло, не с чук  ;D) бученето продължи и се чува точно от електромоторчето. Е тука вече нямам идея какво да правя.

lubomir:
Виж колектора, може някоя от четките да се скапала, или следващия вариант е смяна на мотора. Преди да пристъпиш обаче към тая операция смъкни друг(същия задължително) мотор от друга пиковска машина, която към момента работи добре. След замяната ако вс. е ОК, значи проблема ти е в мотора. Жуженето е възможно и поради нарушаване на балансировката на двигателя, но това едва ли е проблем за твойта уста. В тоя случай си иска специфично оборудване, което е по силите(разбирай финансово) само на по-скъпите производители на ел. мотори.

staff123:
Проблемът е, че имам само 2 лока на Пико, а и при двата проблема е налице. В единия е по-слабо бръмченето. Звучи ми така сякаш има луфт межди ротора и статора, на местата при лагерите.

lubomir:
Еми тогава вземаш цифров шублер и мериш едното другото и ще ти стане ясно, каква е хлабината. Повече от 40 микрона не трябва да е в никаккъв случай!

staff123:
А дали някой може да ми каже какъв модел мотор е подходящ за въпросните локомотиви и дали е възможно да е от този тип с металната част?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия