Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Стоян Божанов - TANO

<< < (75/92) > >>

mgirginov:
 ;D :good: :hi: :drinks:

Dobri:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=587.msg7113#msg7113 date=1213792780 ---Преди няколко дни се навършиха кръгли 10 години от официалното откриване на макета

Малко история:
На официалното откриване присъстваха 9 души видни столични хобисти, бе прочетена паметна бележка, прерязана бе лента, подписан бе протокол. Събитието бе записано с видеокамера, после имаше банкет.
Макетът бе доста по-различен от сега: При запазено коловозно развитие и автоматика - стари пиковски релси и стрелки, тапет - нямаше, а подвижният състав - на половината.

Юбилеят беше отбелязан подобаващо, бяха представени гастролиращи нови придобивки, модели и композиции, прожектиран беше записът от откриването. (Информация на ухо: Единодушно установихме, че за 10 години от "момченца" сме се превърнали в "чичковци"! ;D)

И малко снимки от събитието:
Новият "Рейнголд" - две "дисциплинирани" композиции:

(Image removed from quote.)

ГДР-ейска пеперуда то фирмата Brawa:

Локомотив от 1-ва епоха BR 181 (Württemberg C), произвеждан между години 1909-1921 общо 41 бр. от завода Еsslingen за вюртембергските държавни железници, като във 2-ра епоха са влезли 37 от тях. В 3-та епоха всички екземпляри са били само в администрация DB, като последните два са работили до 1955 г, после са били унищожени.
Интересен локомотив с колооси 1800 mm, конструиран за скорост 120 km/h, това е най-малкият Пасифик в Германия (колоосна формула 2-3-1). След 20 годишна пауза фирма ROCO го произвежда отново:

Класика - DR BR 50, но с 3 тенджери, плътно предно колело и плуг за сняг:

Друга неостаряваща ROCO-вска красота:

На празник като на празник!

;D

--- Край на цитат ---

На кое казвате тенджери?

CaLLlo:

--- Цитат на: Dobri link=topic=587.msg85512#msg85512 date=1357794502 ---На кое казвате тенджери?

--- Край на цитат ---

Тенджери е събирателно понятие (жаргон) за парните домове + пясъчниците въху котела. Да, те са с различно предназначение, но отдалече не се вижда коя "тенджера" за какво е, а бройката и мястото им са спечифични и в много случаи определят еднозначно серията и/или модификацията на локомотива.

TANO:
Значи, като се натъкна на подобни гледки се изпълвам със съчувствие и състрадание. Щото от собствен опит знам каква мъка е да имаш нещо дето едвам се побира някъде.

Аз не, че нещо такова де, ама на мен така ми отесня витрината. Същата мъка като горепоказаната. И най после взех, че си сковах 2 нови витринки. Една с дължина 133 см. на 4 реда:

И една по малка 73 см, също на 4 реда:

Така старата витрина (дължина 275 см.) придоби следния вид:
Ляво:

Дясно:

Нова витрина (голяма)

Нова малка:

Облечени са със светло мебелно фолио отвън и бяло вътре. И за да не питате що не са тъмнокафяви като старата витрина направо давам следния отговор - срам ме е да си призная откога в тази стая не е правен ремонт. Живот и здраве това предстои тази година. Тогава и старата витрина и макета ще бъдат облечени в същото фолио, като предвиждам да сменя и шкафовете отдолу. Т.е. пълно разглобяване на макета и як ремонт на цялата стая. Това е и основната причина досега да не съм направил ландшафта. Но ако всичко върви по план наесен ще мога да го започна най после. Дали ще стане така обаче - БОЖАнова работа! За сега - наздраве за новите витринки :drinks:

П.С. Открих и страничен ефект от подреждането на новите витрини - в шкафовете отдолу се освободи място за нови влакчета :spiteful:

Жоро:
Ще си позволя да те репликирам Професоре - казва се "реализирах 2 нови витринки", а не "сковах 2 нови витринки". :haha:
А иначе това с мястото е ясно...мъка...голяма мъка... :buba:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия