Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Стоян Божанов - TANO
TANO:
Преди снимките на истинската ще направя опит да подкокоросам някой да направи една преработка. Аз малко промених предната фасада – на едната стена изрязах врата вместо навес, и размених две стени. Това обаче са дребни промени. От тая гара може да се направят различни варианти. Ето един според мен малко груб – чеха просто е залепил две здания едно до друго.
Това го намерих в нета. Пак са две здания, но за мен е малко по добър опит.
Лично аз ако имах повече място и по голяма гара, от два комплекта бих направил тази конфигурация, щото така малко ми мяза на Гюешево:
Вие сте на ход.
Това е истинската Klingenberg-Colmnitz. Някъде в южното ГДР, в миналото е била гара с нормална и теснопътна (1000 мм) линия. Особеното е, че теснолинейката се е намирала от задната страна на сградата:
TANO:
Следващата гара е на Кибри. Тя може би е най-близко на външен вид до българска гара, проблема е, че фасадата и е на тухли.
Ако вземете да я измажете се получава това:
Докарал съм я до акт 15 щото първоначално я мислех за един друг макет, затова още не съм я свързал с пероните и се чудя дали да го правя.
Не можах да намеря свястна снимка на истинската. От трите имена под които Кибри я правят на модел(Langenthal, Rumpelhausen в НО и Rauenstein в N )единствено под името Лангентал излезе това:
Оказва се, че N-ското поделение е най привилегировано откъм купешки модел на българска гара. Щото освен приемното здание в N я продават в комплект с много хубава магазийка:
Само ще трябва да си я измажете, ама това се оказа не чак толкова трудно.
jopeto:
Да, също така и с "измазването" се получават и страхотни ефекти.Китва се и може да се направи олюпена мазилка, на места да се виждат тухли, пукнатини и т. н. Също може и да не се маже, а се изряват парчета финна шкурка с размерите на стените и прозорците. Леписе с двойнолепящо и се боядисва , така се получава много финна и реалистична пръскана мазилка.
widowmaker:
Това е гарата Лангентал, ама е в Швейцария,
в Германия градчето със същото име няма гара...
Не мисля, че моделът има някакъв реален аналог.
То и Краков ам Зее на Аухаген уж е 1:1 с оригинала,
ама реално доста се различава:
CaLLlo:
Тия имена дето ги слагат са от рода на Божановци и Невенино, т.е. - няма такова,
а ако има - то няма гара,
а ако има - тя не е такава.
Тая система ги освобождава от варианта - автентична гара - 100%, ..... но
после започват въпросите - "Това улуче що така минава, а не инак!?! ...";
"Изтривалката що е червена, а не е зелена!?!" и т.н.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия