Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Стоян Божанов - TANO

<< < (14/92) > >>

Gervasii:
май трябва да се знае що e ERMTS

pach:
Трепач!!! :o
Не съм очаквал , че е толкова ... сложно , тая подсигуровка (мои термин  ;)).Хубаво е че ни светваш по този въпрос , но по-хубаво е , че твойто домашно "пултче" изглежда в пъти по-добре от  този в Перник.Той Сашо ни казваше ,че твойто е действително съществуващо управление , но не очаквах да е по-истинско от истинското.Жалко ,че не знам повечето термини и съкращения какво означават , но нямам намерение да чета учебници и инструкции за употреба  - то това си е цяла дисциплина направо.
Много ми хареса!Поучително ...носи информация от първоизточника!
Няма да се стърпя и ще задам един въпрос (в две части ;)).
За какво служи волтметъра на такива пултове (дето на пернишкото е мамут) и какво точно означават съкращенията за релетата - НМШ и КДРШ?
 ;D ;D ;D

TANO:
На въпросите на Жоро :
До преди десетина години светосхемните табла бяха с лампички и светловоди, както е при Н-68.Тогава всички повторителки на светофорите също светеха с червена светлина при затворено положение на сигналите.При замяната на блокчетата с тези, които виждаш сега(те са със светодиоди) се направи преустройство и на схемите за индикация.С цел да не се претоварват нежните очи на чиновниците сега червената светлина на пулта светва само тогава, когато навън изгори червената лампа на светофора и той остане неосветен. Същото важи и за маневрените сигнали
Височината на стативите мисля, че беше 2,20м. или там някъде, не съм сигурен.А тези на снимките всъщност са 1/4 от всичките.Искър не е малка гара.
С удоволствие ще отговарям и на други въпроси

Жоро:
Това ясно, а получават ли чиновниците информация за състоянието на светофора (освен изгорялата крушка) или не?

TANO:
Явно не мога да го обясня добре.Когато навън сигнала е отворен, тогава и повторителката на пулта свети зелено(бяло за маневрените)Това се вижда и от снимките.Когато сигнала се затвори повторителката просто загасва и не свети.Светва червено само ако изгори червената лампа навън.Ако по време на светене на разрешително показание изгори някоя лампа(жълта или зелена) сигнала автоматично се затваря а повторителката загасва.Тогава обаче пищи и зумер.А ако питаш дали има пълно съответствие м/у светлините на светофора навън и тези на повторителката-няма,но и не е необходимо.Тя просто показва дали сигнала е отворен или не,а иначе има достатъчно релета, които контролират коректното показание на сигналите непрекъснато.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия