Мен изключително ме впечетлиха някои неща, които и на макети с много по-големи размери не могат да се забележат. Ето някой от тези неща:
1. Всичко е навързано в цяла система, ако нещо се прави, то е свързано с другите неща. Няма самоцелни работи.
2. Мисли се поне десет хода напред!!!

3. Макетът е така конципиран, че може да бъде използван поне в ЧЕТИРИ ЕПОХИ!!! Разбира се, не едновременно...Примерно, смяната на сигналите, става за секунди...
4. Макетът зарежда, както карачите, така и зяпачите, така и броячите на нитове, хайде холан и те да се почустват веднъж разбрани..., за кашонерите въобще да не говорим и те си получават порцииите оргазми...
5. Толкова си е готино, че както В ПРИРОДАТА, КОГАТО ВИДИШ ПРЕКРАСНА ПОЛЯНКА, СЪРЦЕ НЕ ТИ ДАВА ДА СТЪПИШ НА НЕЯ, в
дадения случай да пуснеш или спреш влак...

6. Домакинът е така подготвен, че ако ,примерно, се опиташ да пуснеш вагон конструктивно пригоден за максимална скорост 80 км/час , със скоростта на експрес........ просто не става и ВЕДНАГА излита въртолет с надпис " НЕ НА ГЪЗАРИИТЕ В ЖП МОДЕЛИЗМА " и тръгват едни водни помпи, сирени.......

7. Хайде да спирам, че ще ме обвинят в продаване на гласове...